Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

Донација рачунара

Наша школа је, од МПНТР, а преко ШУ Чачак, 24. 08. 2022. године, добила 24 рачунара марке Lenovo и 1 штампач. Посебно се захваљујемо Школској управи и руководиоцу Школске управе у Чачку Слађани Парезановић за подршку школи.

наставак текста

СТИГЛА ПЕТА „ПАМЕТНА“ ТАБЛА

У уторак 10. децембра 2019. године, у нашу школу стигла пета по реду „паметна“ табла у учионицу ученика првог и четвртог разреда!

наставак текста

Никола Минић

ОШ „Десанка Максимовић“ и овог пута узела је учешће у хуманитарној акцији и показала спремност да помогне својим суграђанима, када је то најпотребније.

наставак текста

Сарадња ОШ „Десанка Максимовић“ из Горњег Милановца и ОШ „Свети Сава“ из Београда

Хвала Саши Маринковићу и предузећу Massife group из Горње Црнуће чијом смо љубазношћу обезбедили пригодне поклоне за наше госте из ОШ „Свети Сава“ из Београда. Сада ће и они уживати у сокићима и џемовима као из бакине кухиње.

наставак текста

Обновњене клупе за ученике у Враћевшници

Школске клупе у Враћевшници су добиле нови изглед ушрафљивањем разнобојних плоча оплемењене иверице.

наставак текста

Тапациране столице за ученике у Враћевшници

Захваљујући донаторима, тапациране су 44 столице за ученике школе у Враћевшници, а ученици другог разреда су добили девет једноседних клупа и столица.

наставак текста

Добили смо музички (Орфов) инструментаријум

Књижара „ПРИМА“ и књижара „НАЈ“ обрадовали су ученике ОШ „Десанка Максимовић“ новим наставним средством Орфовим инструментаријумом.

наставак текста

ОПРЕМЉЕНИ „ПАМЕТНИ КАБИНЕТИ“ У ЧЕТВРТОЈ ОСНОВНОЈ ШКОЛИ

На основу јавног конкурса, које је Министарство правде расписало у фебруару месецу, ОШ „Десанка Максимовић“ конкурисалa jе пројектом под називом „Паметни кабинети“. Влада је на седници одржаној дана 17. 5. 2018. године донела решење 05 Број: 401-4525/2018 о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, чије решење је објављено у Службеном гласнику Републике Србије, где се од 130 установа, којима су средства додељена, нашла и ова горњомилановачка школа.

наставак текста

2000 дигиталних учионица

Влада Републике Србије је посредством Министарства просвете, науке и технолошког развоја у 2018. години отпочела пилот пројекат дигитализације наставе који обухвата извођење наставе уз коришћење најмодернијих дигиталних образовних материјала.

наставак текста

Донација лопти нашој школи

У среду, 5. септембра 2018. године, је у фискултурној сали ОШ "Десанка Максимовић", ФК "Металац" одржао демонстрациони тренинг у циљу промовисања спорта и здравог зивота.

наставак текста

Наставак радова у Сврачковцима

Настављени радови на замени столарије на школи у Сврачковцима. Након замене 8 прозора на две учионице половином децембра прошле године, сада је замењено још 5 прозора на ходнику, кухињи и WC-у и тиме комплетирана цела четвороразредна школа издвојеног одељења ОШ „Десанка Максимовић“ у Сврачковцима.

наставак текста

Замењена столарија у Сврачковцима

Дана, 15. децембра 2017. године успешно смо обавили сарадњу са господином Небојшом Лазићем и фирмом „Alterra“ из Сврачковаца која је донирала и уградила осам нових PVC прозора за две учионице.

наставак текста

Донација „Сосијете женерал“ банке ОШ „Десанка Максимовић“

Још једна у низу донација ОШ „десанка Максимовић“ у износу од 30 000, 00 динара омогућила је куповину два микрофона и Активне звучне кутије од 400 W која ће осавременити и олакшати свакодневну наставу не само музичке културе, него и сваког другог предмета где је потребан добар звук.

наставак текста

Донација рачунара

Основна школа „Десанка Максимовић“ добила је од Министарства просвете, науке и технолошког развоја донацију од 10 комплетних рачунарских јединица за увођење информатике и рачунарства као обавезног предмета од 5. разреда.

наставак текста

Лепе вести из Мајдана!!!!!

Ученици Основне школе "Десанка Максимовић", издвојено одељење Мајдан, почели су нову школску годину у реновираним учионицама, захваљујући доброј вољи и широкогрудости наших донатора.

наставак текста

Нов намештај у Доњој Врбави и Горњој Црнући

9. маја 2017. стигао је нови намештај у школе у Доњој Врбави и Горњој Црнући.

више информација на страни

Школске клупице

Родитељи наше школе, настављају традицију, донаторства, па је тако школа поновљена са осам клупица за ђаке старијих разреда, које су постављене на другом спрату, у ходнику школе, испред кабинета. Захваљујемо се Александру Јаковљевићу и Милошу Штуловићу

више информација на страни

Наши донатори - Мајдан

Крајем октобра, у договору са родитељима ученика, започели смо акцију прикупљања средстава за обнову наставних средстава и оплемењивање школског простора. Обратили смо се за донацију приватним предузетницима у Мајдану и предузећу "Рудник олова и цинка" д.о.о. на Руднику.

више информација на страни

НАШИ ДОНАТОРИ

ОШ „Десанка Максимовић“ традиционално негује квалитетну и добру сарадњу са родитељима и привредницима из локалне заједнице, па је школске 2015/2016. године покренула акцију прикупљања донација за опремање учионица школским намештајем и наставним средствима у циљу побољшања квалитета васпитно - образовног рада. Од средстава из донација, набављене су нове клупе, столице и катедре за четири учионице, а од наставних средстава две интрактивне табле, два пројектора, четири лаптопа, три ЦД плејера и др. Наши суграђани препознали су значај помоћи школству на велику радост ученика, њихових родитеља и наставног особља. Захваљујемо се свим донаторима наше општине, али и великим компанијама широм Србије, које су изашле у сусрет нашим потребама.

Захваљујући нашим донаторима деца у нашој школи су срећна и сада уче много лакше и са задовољством, а они који у својим учионицама још увек немају ове новине, са нестрпљењем их ишчекују. Надамо се још интензивнијој будућој сарадњи са нашим донаторима.

више информација на страни

повратак