Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

еко ћоше

Посета ученика ОШ "Десанка Максимовић" из Горњег Милановца предузећу "Тетра Пак"

Ученици ОШ "Десанка Максимовић" из Горњег Милановца су посетили предузеће "Тетра Пак" у нашем граду два пута: група старијих ученика 25. фебруара 2015. године и група млађих ученика 11. марта.

Прва група ученика је била састављена од ученика старијих разреда који у оквиру наставе грађанског васпитања упознају делатност јавних предузећа и ученика који су ангажовани у раду еко-патрола.

Млађи ученици похађају трећи и четврти разред и дошли су у пратњи својих учитељица.

Љубазни домаћини су нас лепо угостили, а потом су нас провели кроз производни процес. Ђаци су имали прилику да виде како функционише једно озбиљно предузеће које поштује све битне светске стандарде у свом раду. Тако је било занимљиво обући и заштитну опрему која је обавезна. Сваки корак производног процеса био нам је врло лепо, јасно и садржајно објашњен.

Ученици су били заинтересовани и за поље професионалне оријентације, па су постављали питања о образовним профилима који су битни за обављање послова које су овде могли да виде.

Наша школа спроводи међународни програм „Еко-школе“, па су тако ђаци имали питања о рециклажи и сарадњи са рециклерима. Добили смо веома важне одговоре.

Посебно важно је то што смо добили подршку за време трајања акције "Еко пакет". Тако ће амбалажа коју ученици буду у овој акцији прикупили завршити на правом месту - код рециклера.

повратак