Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

физичко васпитање

Ученици петог разреда уживали на цветним ливадама планине Рајац

У оквиру наставе обавезних физицких активности које су део предмета Физичко и здравствено васпитање за уценике петог разреда организован је излет са пешачењем до врха планине Рајац у недељу 24.09.2017. године.

наставак текста

Општинско такмичење у стоном тенису

На општинском такмичењу у стоном тенису за основне школе одржаном 3. октобра 2014. године у хали "Бреза" учествовали су ученици из наше школе;

наставак текста

Недеља школског спорта

Прва недеља школског спорта у ОШ "Десанка Максимовић" реализована је од 29.09. до 3.10.2014. године са циљем развоја и практиковања здравог начина живота, развоја свести о важности сопственог здравља и безбедности, о потреби неговања и развоја физичких способности као и превенцији насиља, наркоманије, малолетничке деликвенције.

наставак текста

Окружни прваци у малом фудбалу!

На окружном такмичењу одржаном у четвртак, 18. априла 2013. године у спортској хали „Бреза“, фудбалери и фудбалерке наше школе освојили су прва места!

наставак текста

Светосавски спортски сусрети – 2013

Такмичење је одржано у петак 25. јануара 2013. године у спортској хали „Бреза“. Ученици и ученице, фудбалери и фудбалерке наше школе освојили су прва места на турниру.

наставак текста

Окружно такмичење у стоном тенису

Окружно првенство у стоном тенису одржано је у Чачку 23. октобра 2012. године. Нашу школу представљали су пионири у екипној конкуренцији

наставак текста

Општинско такмичење у кошарци

У нашој школи је 4. 11 2012. године одржано општинско првенство основних школа у кошарци. Остварени су следећи резултати:

Пионирке:

ОШ "Свети Сава" - ОШ "Арсеније Лома": 04 : 17

ОШ "Десанка Максимовиц" - ОШ "Свети Сава": 16 : 14

ОШ "Арсеније Лома" - ОШ "Таковски устанак": 03 : 09

Финале: ОШ "Десанка Максимовић" - ОШ "Таковски устанак": 09 : 14

наставак текста

Општинско такмичење у стоном тенису

На општинском такмичењу у стоном тенису за основне школе одржаном 10. октобра 2012. године у ОШ "Краљ Александар I" учествовали су ученици из наше школе, пионирке: Обрадовић Катарина, Грујовић Анђела и Марковић Јелена и пионири: Бошковић Немања, Радовић Игор и Вујовић Виктор, са наставницом физичког васпитања Љубицом Радуловић.

наставак текста