Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

Мајдан

Радионица – Рециклажа тетрапак амбалаже

У четвртак, 19.04.2018. у ОШ "Десанака Максимовић", издвојеном одељењу у Мајдану, одржана је радионица рециклаже тетрапака. Организатор и водитељ радионице била је Александра Младеновић, национални координатор Међународног програма Еко-школе.

наставак текста

Еко-пакет креативни конкурс

У петак, 13.04.2018. смо у школском дворишту мајданске школе од тетрапак анбалаже направили Мајдански цвет и фотографије цвета послали Еко-школи, за Еко-пакет креативни конкурс.

наставак текста

Прослава Светог Саве у Мајдану

У суботу, 27. 01. 2018. школску славу Светог Саву започели смо Литургијом у мајданској цркви у 8:00. Око 9:30, у мајданској школи, ученици су говорили стихове и певали духовне песме у славу Светом Сави.

наставак текста

Кићење Новогодишње јелке

У среду, 27. 12. 2017. године, ученици издвојеног одељења Мајдан, отишли су у Дом културе у Горњем Милановцу да ките Новогодишњу јелку. За труд и рад добили смо Диплому за јелку са највише ЕКО украса, поклон пакетић пун слаткиша и јелку са бусеном коју ћемо посадити у школском дворишту.

наставак текста

Додела пакетића - Мајдан

У уторак, 26. 12. 2017. у 18:00 у Дому културе на Руднику ученици из издвојеног одељења Мајдан добили су Новогодишње пакетиће од предузећа "Рудник олова и цинка" д.о.о. Рудник.

наставак текста

Књига на дар

Ученици Основне школе „Десанка Максимовић“, издвојено одељење у Мајдану, у петак, 8. 12. 2017., су добили од предузећа „Рудник олова и цинка“ д.о.о.Рудник, књигу Бошка Ломовића „Узбуна на планети Окуко“, и позив да 26. 12. 2017., дођу у Дом културе на Руднику и преузму Новогодишње пакетиће.

наставак текста

Дани Дечје недеље у Мајдану

Ученици Основне школе „Десанка Максимовић“, издвојено одељење у Мајдану, почетак Дечје недеље обележили су одласком у Г. Милановац, где су у Дому културе, а у организацији Културног центра одгледали позоришну представу „Лепотица и звер“.

наставак текста

Дан страних језика

У уторак, 26.09.2017. ученици издвојеног одељења Мајдан, посетили су манифестацију обележавања страних језика, коју су организовали и спровели ученици и наставници таковске школе.

наставак текста

Лепе вести из Мајдана!!!!!

Ученици Основне школе "Десанка Максимовић", издвојено одељење Мајдан, почели су нову школску годину у реновираним учионицама, захваљујући доброј вољи и широкогрудости наших донатора.

наставак текста

Сара Поповић добила награду од Музја рудничко-таковског краја

Сара Поповић, ученица четвртог разреда Основне школе "Десанка Максимовић", издвојеног одељења Мајдан, добила је награду од Музеја рудничко-таковског краја, поводом конкурса за име радионица које се одржавају у музеју.

наставак текста

Дан школе у Мајдану

У понедељак, 15.05.2017. године у 10:00 одржана је приредба поводом Дана школе.

наставак текста

Анђела Поповић добитница "Невенове" награде

Анђела Поповић, ученица другог разреда Основне школе "Десанка Максимовић", издвојено одељење у Мајдану, освојила је "Невенову" награду на литерарном конкурсу "Светосавље и наше доба".

наставак текста

Музејска радионица

Ученици из Мајдана и Сврачковаца посетили су музеј у петак, 12.05.2017.

наставак текста

Школа будућности

Ученици су израдили макету своје школе и мапу биљног света у околини.

наставак текста

Представа и посета Музеју рудничко-таковског краја

У среду, 1. 03. 2017. ученици из издвојених одељења Мајдан и Сврачковци посетили су матичну школу и одгледали позоришну представу „Зимске приче“.

наставак текста

Посета Музеју рудничко-таковског краја

У среду, 14.12.2016., издвојена одељења ОШ „Десанке Максимовић“: Мајдан, Сврачковци, Црнућа, посетили су Музеј рудничко-таковског краја.

наставак текста

Наши донатори - Мајдан

Крајем октобра, у договору са родитељима ученика, започели смо акцију прикупљања средстава за обнову наставних средстава и оплемењивање школског простора. Обратили смо се за донацију приватним предузетницима у Мајдану и предузећу "Рудник олова и цинка" д.о.о. на Руднику.

наставак текста

ДРУГАРИЈАДА – КАМП ПРИЈАТЕЉСТВА

На овогодишњој „Другаријади“ на планини Копаоник, у периоду од 2. до 7. октобра 2016. године боравиће и 28-оро ученика из наше школе, из издвојених одељења Сврачковаца, Мајдана, Г. Црнуће и Д. Врбаве уз пратњу 4 учитељице.

наставак текста

Измаштали смо...

На фотографијама су радови ученика 1., 2., 3. разреда и једног предшколца.

наставак текста

Пролеће у Мајдану

У петак, 8.априла, на часу ликовне културе, садили смо цвеће у школском дворишту.

наставак текста

Сви треба да знају шта другарство значи!

"Сви треба да знају шта другарство значи!" - пише на једној од клупа које смо добили на поклон од Јелене Петровић, шефа фирме ДОО "Петровић".

наставак текста

Искључи светло да боље видиш

У суботу, 19.марта 2016.године, у 20:30, на платоу испред Културног центра у Горњем Милановцу, одржан је концерт под слоганом: ИСКЉУЧИ СВЕТЛО ДА БОЉЕ ВИДИШ!

наставак текста

ПЕСМА ЗА МАМИНЕ ОЧИ

Поводом Дана жена 8.марта 2016.године, у Мајдану, припремили смо приредбу за маме и баке. Ученици су научили пригодне рецитације и отпевали су две песме: "Моја мама дивно прича сваке ноћи" и "Најлепша мама на свету".

наставак текста

Прослава школске славе

Поводом прославе школске славе Светог Саве и ове године је приказан пригодан програм који су приредили наставници српског језика и музичке културе. Драмски део програма представио је одлазак принца Растка на Свету Гору и његово замонашење, као и тугу родитеља због његовог оваквог избора.

наставак текста

Дан климатских промена

Поводом Дана климатских промена, 4. 11. 2015. године, ученици наше школе из Мајдана, посетили су предузеће за прикупљање секундарних сировина "Петровић доо".

наставак текста

Вртно језерце у школском дворишту

Идеју за вртно језерце добили смо посматрајући примере добре праксе из окружења и из жеље да наши ученици уче на практичан и интересантан начин.

наставак текста