Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

Дан дечје књиге

Ученици 4/2 одељења, у петак 2. априла 2021. године обележили су Међународни дан дечје књиге.

наставак текста

Коста Илинчић освојио награду на Еко - пакет креативном конкурсу

Коста Илинчић, ученик III/1 наше школе, освојио је новчану награду од 10 000 дин. на Eко-пакет креативном конкурсу.

наставак текста

Републичко такмичење "МИСЛИША 2019"

Вукашин Брадоњић, ученик III/1 одељења, учествовао је на Републичком такмичењу "МИСЛИСА 2019", и том приликом освојио похвалу.

наставак текста

Караван за климу

Ученици трћег и четвртог разреда Основне школе "Десанка Максимовић", су у два наврата 1. и 4. априла, посетили изложбу "Караван за климу", која је постављена у Дому културе на Руднику.

наставак текста

УСПЕШАН ВИКЕНД ЗА УЧЕНИКЕ ОШ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“

С поносом се можемо похвалити успехом наших ученика на такмичењима одржаним претходног викенда.

наставак текста

Вукашин Брадоњић успешан на Мислиши

Ученик трећег разреда, Вукашин Брадоњић, на математичком такмичењу "МИСЛИША 2019" имао је максималан број бодова, и освојио је прво место.

наставак текста

Наши најбољи математичари

2. марта 2019. г. одржано је Општинско такмичење из математике, на коме је учествовало 19 ученика трећег, и 8 ученика четвртог разреда наше школе.

наставак текста

Покренимо нашу децу

Ученици одељења II/2 са учитељицом Горданом Урошевић, ове године су на наградном конкурсу „Покренимо нашу децу“ у организацији Aqua Viva и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, изабрани у девет најбољих у регији.

наставак текста

Играчке од рециклираних материјала

Ученици IV/2,одељења са својом учитељицом Љиљаном Максић направили су одличне играчке од старих мобилних телефона,кутија,флашица(пет амбалаже),картона...

наставак текста

Извештај о пројекту "Заштита животне средине"

Прво полугодиште, вредни ученици I/1 разреда са својом учитељицом Душанком Грујић из предмета Пројектна настава заокружили су и крунисали паноом који су поставили у холу школе.

наставак текста

Новогодишња приредба ученика IV1

Поводом новогодишњих и божићних празника, ученици одељења IV/1 су, у петак 28.12.2018. године извели приредбу "Потрага за Деда Мразом".

наставак текста

Новогодишња приредба ученика II2

Последњих дана децембра све је било у новогодишњем руху. Ученици II2 уз помоћ родитеља и учитељице правили су: накит ,честитке, Снешка Белића, а и уређивали учионицу и припремали сцену за представу Срећна Нова година.

наставак текста

Акција сађења садница

14. новембра 2018. у сарадњи са Бојаном Миловановићем из ГМ ОПТИМИСТ-а ученици 2/2 учествовали су у акцији сађења садница за дрворед поред Деспотовице.

наставак текста

Седам лаптопова и пројектора из пројекта „2000 дигиталних учионица“ у ОШ „Десанка Максимовић“

На конкурс Министарства просвете, Пилот-пројекат "2000 дигиталних учионица", пријавило се седам учитеља и наставника из Основне школе "Десанка Максимовић", који су прошли обуку и добили потребну опрему од Министарства просвете: лаптоп рачунар, пројектор, звучнике, колица за пројектор и други пропратни материјал. Два комплета се налазе у школи у Враћевшници, које користе учитељица 1. разреда и наставници који спроводе наставу у 5. разреду, а пет комплета се налазе у матичној школи у Г.Милановцу.

наставак текста

Новогодишње дружење ученика другог разреда

Ученици другог разреда су поводом доласка Нове године извели пригодан програм за своје најмилије.

наставак текста

Новогодишње дружење

И ове године „Swisslion – Takovo“ обрадовао је све ђаке прваке новогодишњим пакетићима. Деда Мраз је пожелео деци пуно здравља, среће и успеха у школи, а затим је настављено новогодишње дружење.

наставак текста

Присуство баке и деке у животу деце је непроцењиво

Дечја недеља у ОШ "Десанка Максимовић" је испуњена активностима, акцијама и садржајима у којима су главни протагонисти ученици. Циљеви које смо поставили себи и деци испуњени су – покренули смо програме и иницијативе које ће допринети побољшању положаја деце, промовисали стваралаштво, културу, игру, развијали солидарност према болесним, слабијим, старима,…

наставак текста

Дочек првака у школској 2017/2018. години

У ОШ „Десанка Максимовић“ овог 1. септембра у школске клупе село је 73 првака, од тога 61 првак у Матичну школу, а 12 првака у издвојена одељења у Враћевшници, Г. Црнући, Мајдану и Сврачковцима.

наставак текста

Студијско путовање учитеља у Словенију 2017.

17 учитеља наше школе у организацији Друштва учитеља Горњи Милановац, у периоду од 19. до 23. јуна, било је на студијском путовању у Словенији .

наставак текста

Прваци на крају школске године

Поводом завршетка школске године ученици првог разреда приредили су завршну свечаност на којој су кроз рецитације, глуму, песму и игру, приказали шта су научили у првом разреду.

наставак текста

"Торта са пет спратова", хумористичка поема за малу и велику децу (Добрица Ерић)

У понедељак, 12. 6. 2017. г. ученици 4/2 разреда приказали су својим родитељима и осталим гостима завршну представу под називом "Торта са пет спратова", којом се опраштају од учитељице.

наставак текста

Излет IV2 на Ждребан

У уторак 13. јуна, у пратњи одељењског старешине, на брдо Ждребан кренули су ученици 4/2 разреда. Уз спортске активности и дружење у природи окончан је један дивно проведен дан - занимљиви доживљаји, лепо време и сјајни ђаци!

наставак текста

Маскаријa - 2. јун 2017.

Маскаријa, карневал младости, маште и радости, први карневал у нашем граду који окупља децу свих узраста.

наставак текста

Family and Friends Time: Being a Good Classmate

ИК Нови Логос и Oxford University Press организовали су конкурс који је намењен свим ученицима основних школа на територији Републике Србије, а у категоријама млађих и старијих разреда.

наставак текста

СРК "Спортић" у ОШ "Десанка Максимовић

У последњој седмици маја 2017. г. СРК "Спортић" је гостовао у ОШ "Десанка Максимовић" са циљем да деца млађег школског узраста прођу основну обуку из физичког васпитања.

наставак текста

Андреа постигла успех у неговању говорне културе

У категорији ученика млађих разреда, ученице IV2 Јана Дмитровић, Сања Тајсић и Андреа Сарић учествовале су на окружном такмичењу у Лепом говору које је одржано у ОШ „Милица Павловић” у Чачку, 13. маја 2017. г. у организацији „Пријатељи деце” града Чачка.

наставак текста

Ученици награђени на ликовном и литералном конкурсу ”Војник будућности”

У касарни „Војвода Радомир Путник“ војска Србије обележила је свој дан, 23. април.

наставак текста

Покренимо нашу децу

Програмом "Покренимо нашу децу" у сарадњи са Министарством просвете, уведена је свакодневна физичка активност у млађим разредима основне школе.

наставак текста

Прваци у посети музеју

Ученици првог разреда наше школе посетили су Музеј рудничко – таковског краја, где су учествовали у музејским креативним радионицама, под називом:” Само за тебе драга.... “Деца су се упознала са актуелном изложбом, а затим и са задатком. Правили су честитке и цвеће поводом 8. марта за своје драге маме, баке, тетке....

наставак текста

Посета Музеју рудничко-таковског краја

Музеј рудничко-таковског краја организовао је радионицу: "Традиционална музика, песма и игра рудничко-таковског краја".

наставак текста

Мобилност - пут ка одрживом развоју

У оквиру пројекта "Мобилност - пут ка одрживом развоју" ученици IV/2 разреда освојили су прва места на ликовном и литерарном конкурсу.

наставак текста

ДРУГАРИЈАДА – КАМП ПРИЈАТЕЉСТВА

На овогодишњој „Другаријади“ на планини Копаоник, у периоду од 2. до 7. октобра 2016. године боравиће и 28-оро ученика из наше школе, из издвојених одељења Сврачковаца, Мајдана, Г. Црнуће и Д. Врбаве уз пратњу 4 учитељице.

наставак текста

Дочек првака у школској 2016/2017. години

Од 1. септембра 2016. године, наша школа је богатија за 69 ученика првог разреда у матичној школи и 12 ученика у сеоским школама.

наставак текста

Окружно такмичење рецитатора 2015/2016

Културни центар Горњи Милановац, у сарадњи са Савезом аматера Србије у суботу, 9. априла у Гимназији "Таковски устанак" у Горњем Милановцу организовао Окружно такмичење рецитатора.

наставак текста

Музејска радионица поводом светског дана Рома 08.04.2016.

Ученици трећег два разреда са учитељицом Горданом Урошевић присуствовали су Радионици "Ромска музика, култура, обичаји“ коју Музеј рудничко-таковског краја организује за ученике трећег и четвртог разреда основне школе, како би на адекватан начин обележили Светски дан Рома, 8.април.

наставак текста

Светски дан образовања о заштити животне средине

Светски дан образовања о заштити животне средине обележава се 26. јануара и он је пригодно обележен и у нашој школи

наставак текста

Прослава Светог Саве - Сврачковци

Дана 27. 01. 2016. године, у издвојеном одељењу у Сврачковцима, организована је прослава школске славе Свети Сава. У школи је пререзан славски колач, а потом су ученици извели Светосавску приредбу.

наставак текста

Новогодишња приредба

Испраћајући 2015. годину ученици млађих разреда са својим учитељима припремили су 30. децембра одељењске новогодишње представе за своје другаре и родитеље.

наставак текста

Новогодишња приредба - Сврачковци

У среду 30. 12. 2015. године, у издвојеном одељењу у Сврачковцима, организована је новогодишња приредба.

наставак текста