Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

ученички парламент

Презентација летње научне школе у Петници

У септембру 2020. године два ученика осмог разреда наше школе, Мина Ивковић и Јован Кецовић похађали су Летњу научну школу у Петници. Своје искуство боравка и дружења у Петници пренели су својим школским другарима у понедељак 19. октобра у кабинету за информатику.

наставак текста

У Ђачком парламенту - Младен Михаиловић

У среду 16. септембра 2020. године у 14. 30 часова у шумарку иза матичне школе одржан је занимљив разговор Ђачког парламента са нашим учеником генерације 2007/2008. године Младеном Михаиловићем.

наставак текста

Извештај са едукативног излета ђачког парламента у Београд у сарадњи са ОШ „Свети Сава“, Врачар

На едукативни излет 16. децембра 2019. године ишло је 17 ученика, Мирјана Миленковић и Виолета Стевановић Казаковић, наставнице српског језика и Драгана Милорадовић, педагог.

наставак текста

Извештај са првоаприлске журке

Дана 01.04.2016. године, у фискултурној сали ОШ "Десанка Максимовић", одржана је првоаприлска журка.

наставак текста

Посета Канцеларији за младе

У среду, 24. септембра 2014. године ученици, чланови ђачког Парламента ОШ "Десанка Максимовић" и ученици 7. разреда, који похађају грађанско васпитање, посетили су Канцеларију за младе Оопштине Горњи Милановац. Ученике, који су дошли у пратњи наставника Весне Ацовић, Ђура Церанића и педагога Миљане Лечић, примили су : Љиљана Тешић, Начелница за друштвене делатности и Марко Џелетовић кординатор рада Канцеларије за младе.

наставак текста

Раније активности Ученичког парламента можете погледати овде