Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

Дан школе 2017.

16. маја 2017. године свечано је обележен Дан школе, 25 година постојања. Јубилеј је oбележен низом активности ученика и наставника.

Тим поводом у петак 12. маја 2017. наставница Весна Ацовић је организовала промоцију здраве хране. Велики број ученика је допринео успеху промоције, изложивши велики број здравих специјалитета, које су припремиле њихове мајке и баке.

У понедељак су у школи одржани сајам науке, музичка радионица, концерт ученика Музичке школе "Војислав Вучковић" и денс пројекција ученика од I do IV разреда под називом "Игра кроз епохе".

На централној свечаности учествовао је велики број ученика који су са својим наставницима Гораном Савићем, Виолетом Стевановић, Иваном Тодоровић и учитељицом Горданом Урошевић припремили интересантан програм. Уводни део програма испратио је хор певајући школску химну а пригодним рециталом ученици су представили најзанимљивије делове живота наше велике песникиње. Додељене су и награде поводом литерарног и ликовног конкурса на тему "Десанки у част". Прво место на литерарном конкурсу освојила је ученица седмог разреда Емилија Степић, а на ликовном конкурсу, такође, ученица седмог разреда Анђела Костић. Том приликом подељене су и захвалнице донаторима и спонзорима ове образоване установе. Свечаности су присуствовали Свештенство милановачке Црквене општине, представници локалне самоуправе, милановачки привредници, представници Школске управе у Чачку као и велики број гостију из других школа. Програм је завршен наступом КУД-а "Шумадија", односно ученика наше школе који су чланови овог друштва, хорским извођењем песме "Србија" и доделом диплома великом броју ученика који су осварили огроман успех на великом броју такмичења.

Виолета Стевановић

наставница српског језика

повратак