Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

српски језик

Мирис добре књиге

Дана 7.10.2022. године у оквиру Дечје недеље одржана је интердисциплинарна активност у организацији школских библиотекара и наставнице историје Весне Ацовић, енглеског Биљане Милисављевић и српског језика Иване Ђорђевић, на тему значаја читања и развоја књиге. Активност је реализована са ученицима 5. разреда.

наставак текста

Међународног фестивала Хумора за децу

Наша ученица 8. разреда, Софија Љубичић, освојила је 2. награду, у категорији Љубавна поезија!

наставак текста

Истраживање ПИРЛС 2021

Наша школа је 31. марта била учесник у истраживању ПИРЛС 2021 (Међународно испитивање развоја читалачке писмености у четвртом разреду основне школе) образовном испитивању чији је носилац ИЕА (Међународни асоцијација за евалуацију образовних постигнућа).

наставак текста

Резултати такмичења "Књижевна олимпијада"

Дана 7. марта 2020. године наша школа је била домаћин Општинског такмичења из књижевности "Књижевна олимпијада".

резултати такмичења

Окружно такмичење у лепом говору 2019/2020.

На Окружном такмичењу у лепом говору које je одржано 11. 1. 2020. у ОШ „Милица Павловић“ у Чачку, ученици из Горњег Милановца су освојили четири дипломе.

наставак текста

Вече завичајне поезије

Поводом Дана општине Горњи Милановац одржано је 17. априла вече завичајне поезије у Модерној галерији у организацији Културног центра Горњи Милановац.

наставак текста

Тијана Радовановић иде на Републичко такмичење Књижевна олимпијада

На Окружном такмичењу Књижевна олимпијада које је одржано 30. марта у Основној школи „Милан Благојевић“ у Лучанима, Тијана Радовановић, ученица осмог разреда издвојеног одељења у Враћевшници, освојила је друго место!

наставак текста

Окружно такмичење Књижевна олимпијада

На Окружном такмичењу Књижевна олимпијада које је одржано у ОШ "Милан Благојевић" у Лучанима, Милица Ђорђевић, ученица осмог разреда наше школе, освојила је 14 поена, а Тијана Радовановић, осмакиња у издвојеном одељењу школе у Враћевшници, освојила је друго место!

наставак текста

Успех наших ученика на Општинском такмичењу рецитатора

На Општинском такмичењу рецитатора "Песниче народа мог" одржаном 29.03.2019. године у Културном центру, ученици ОШ "Десанка Максимовић" постигли су одличне резултате.

наставак текста

„Ах, та љубав!?“

Културни центар Горњи Милановац је oрганизовао традиционално вече љубавне поезије Радоша Марковића под слоганом „Ах, та љубав“ у среду 20. марта у Модерној галерији.

наставак текста

Резултати такмичења "Књижевна олимпијада"

Дана 3. марта 2019. године наша школа је била домаћин Општинског такмичења из књижевности "Књижевна олимпијада".

резултати такмичења

Општинско такмичење у лепом говору 2018

Као домаћини Општинског такмичења у лепом говору, у петак 7. децембра 2018. године угостили смо четири основне горњомилановачке школе.

наставак текста

„Ах, та љубав!?“

Културни центар Горњи Милановац, под слоганом „Ах та љубав“ организовао је у среду 21. марта у холу Велике сале вече љубавне поезије Радоша Марковића и његових гостију ученика основних и средњих школа.

наставак текста

Резултати такмичења "Књижевна олимпијада"

Дана 10. марта 2018. године наша школа је била домаћин Општинског такмичења из књижевности "Књижевна олимпијада". Учествовале су све школе у општини осим ОШ "Арсеније Лома".

резултати такмичења

Интердисциплинарни час - српски језик и психологија

У уторак, 27.02.2018. одржана су два интердициплинарна часа у одељењима седмог разреда.

наставак текста

Трибина о феминизму

У нашој школи 10.10.2017. одржана је интересантна трибина ученица осмог разреда Катарине Ђурић, Александре Плачић, Николине Ђорђевић и Анђеле Костић на тему феминизма. Својим ставовима и начинима размишљања указали су на сам појам феминизма у Србији и говорили о равноправности између мушкараца и жена.

наставак текста

Дан писмености - 8. 9. 2017.

8.9.2017.у нашој школи обележен је Међународни дан писмености.

наставак текста

Холокауст – Култура сећања

Након објављеног наградног конкурса за ученике основних школа на тему Холокауст –Култура сећања под покровитељством удружења Хавер Србија ученици наше школе показали су вољу и жељу и учествовали на истом.

наставак текста

На смотри општинског такмичење рецитатора „Песниче рода мог”

На смотри општинског такмичење рецитатора „ Песниче рода мог” одржаној у Модерној галерији Културног центра 30. марта 2017. ученици наше школе остварили су одличне резултате.

наставак текста

Вече љубавне поезије

На Дан пролећа 21. марта 2017. у 19.30 сати у Модерној галерији Културног центра, одржано је традиционално вече љубавне поезије Радоша Марковића.

наставак текста

Резултати такмичења "Књижевна олимпијада"

Дана 4. марта 2017. године наша школа је била домаћин Општинског такмичења из књижевности "Књижевна олимпијада". Учествовале су све школе у општини осим ОШ "Арсеније Лома".

седми разред

осми разред

Међународни дан матерњег језика

У нашој школи обележен је Међународни дан матерњег језика, који се слави 21.фебруара.

наставак текста

Час у библиотеци

У оквиру Дечје недеље 4.10.2016. ученици одељења VI1 заједно са наставницом српског језика, Виолетом Стевановић, посетили су Библиотеку „ Момчило Настасијевић“.

наставак текста

Дан писмености

У нашој школи 8.9.2016. обележен је Међународни дан писмености.

наставак текста

Окружно такмичење у лепом говору 2016

Окружно такмичење у лепом говору у организацији Пријатеља деце и Дечјег савеза из Чачка је одржано у Основној школи "Милица Павловић" у Чачку, у суботу, 23. априла 2016. године.

Прво место освојила је Јана Дмитровић, ученица III2, а треће место деле Теодора, ученица одељења IV2, и Андреа Сарић, ученица III2.

наставак текста

Ах, та љубав!

Културни центар Горњи Милановац у понедељак 21. марта у сали Гимназије "Таковски устанак", под слоганом "Ах, та љубав" организовао је вече љубавне поезије Радоша Марковића и његових гостију ученика основних школа у циљу афирмације младих књижевних ствараоца љубавне поезије.

наставак текста

Посета књижевника Бошка Ломовића нашој школи

У уторак 24. 11. 2015. у холу ОШ „Десанка Максимовић“ угостили смо нашег чувеног милановачког песника, романописаца и новинара Бошка Ломовића. Објавио је 23 збирке песама за децу и одрасле, романе и приповедке.

наставак текста

Светски Дан здраве хране и Дан хлеба 16. октобар

Дана 16. октобра 2015. године обележили смо светски Дан здраве хране и Дан хлеба.

наставак текста

Дан матерњег језика у ОШ "Десанка Максимовић", Враћевшница

Издвојено одељење ОШ "Десанка Максимовић" у Враћевшници обележило је у петак, 21. фебруара Дан матерњег језика. Ученици су радо прихватили идеју да прославе лепоту матерњег језика и уз помоћ учитеља и наставника преточили су је у разноврстан програм.

наставак текста

Општинско такмичење у лепом говору 2013/2014

Такмичење у лепом говору на општинском нивоу је одржано 7. децембра 2013. године у нашој школи. Ученици су се такмичили у четири узрасне категорије.

наставак текста

Окружно такмичење у лепом говору 2012/2013

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Чачку, 8. маја 2013. године, одржано је Окружно такмичење у лепом говору. Организатори такмичења били су: "Пријатељи деце", "Дечји савез", Школска управа Чачак и Регионални центар Чачак.

Овогодишње такмичење је било посвећено Душку Радовићу и Иви Андрићу.

Ученици су се такмичили у пет узрасних категорија.

наставак текста