Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

страни језици

Европски дан језика 2021.

Ученици наше школе су на часовима Језика и културе обележили овај празник израдом паноа са заставама и ношњама европских земаља, представљањем на различитим језицима, занимљивостима о страним језицима, речима за школски прибор и креативним порукама пријатељства на разним светским језицима.

наставак текста

Франкофонија у Четвртој

У ОШ „Десанка Максимовић″, у понедељак 1. априла 2019. године одржана је приредба поводом прославе Месеца Франкофоније, догађај који се обележава широм света у свим државама у којима се учи или говори француски језик.

наставак текста

Окружно такмичење из другог страног језика

У недељу, 24. марта 2019. године, у ОШ „Свети Сава” у Горњем Милановцу одржано је Окружно такмичење из другог страног језика. Наша општина је имала пет такмичара из француског језика, а ту су били још такмичари из Чачка и Ивањице. Ученица из ОШ „Десанка Максимовић”, тачније из издвојеног одељења из Враћевшнице, Тијана Радовановић, једина је у округу имала пласман на Републичко такмичење, освојивши друго место са 36 поена.

наставак текста

Општинско такмичење из страних језика

У ОШ „Десанка Максимовић” 23. и 24. фебруара 2019. године одржано је Општинско такмичење из страних језика, с тим сто је у суботу, 23. фебруара одржано такмичење из енглеског језика, а у недељу 24. фебруара из другог страног језика.

наставак текста

Пројекција француског филма „Хористи”

У понедељак, 19. марта 2018. године, у просторијама ОШ „Десанка Максимовић”, приказан је француски филм „Хористи” у оквиру Месеца франкофоније.

наставак текста

Велики успех ученице из Враћевшнице

Удружење професора француског језика, у сарадњи са Француским Институтом, расписало је конкурс поводом прославе Дана Франкофоније, за ученике основних и средњих школа. У категорији ученика 7. и 8. разреда, ученица Основне школе „Десанка Максимовић”, издвојеног одељења у Враћевшници, Дарија Стефановић, освојила је прво место.

наставак текста