Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

УНЕСКО клуб

„Хавер Србија” поново у ОШ „Десанка Максимовић”

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу, УНЕСКО, установила је Међународни дан толеранције 1995. године. То је дан који се широм света обележава 16. новембра и који нас све подсећа на поштовање и уважавање другачијих од нас. Тим поводом, УНЕСКО клуб ОШ „ Десанка Максимовић” угостио је 7. децембра 2022. године представнике образовне организације „Хавер Србија”, која се залаже за борбу против предрасуда, дискриминације и антисемитизма. Организоване су две радионице за ученике од петог до осмог разреда и то за ученике 8. разреда радионица о Холокаусту, а за ученике од 5 до 7. разреда радионица о предрасудама и дискриминацији.

наставак текста

Монодрама Милунка Савић

Весна Станковић, глумица Југословенског драмског позоришта из Београда, одиграла је за ученике наше школе монодраму 9. новембра 2022. године.

наставак текста

Ученици ОШ „Десанка Максимовић” посетили Сајам књига

ОШ „Десанка Максимовић” наставила је традицију организовања једнодневних излета ученика у Београд, са циљем посете Сајаму књига. Излет је организован и реализован у складу са Годишњим планом рада школе који обухвата и Годишњи план рада УНЕСКО клуба школе.

наставак текста

Ко прави твоју чоколаду?

Поводом обележавања Дечије недеље, дана 04 и 05. октобра 2022. године одржана су два предавања „Ко прави твоју чоколаду?“ за ученике петог разреда у оквиру интердисциплинарног пројекта. Овa предавањa део су активности које се реализују у ОШ „Десанка Максимовић“ током Дечије недеље и покривају више сегмената образовање, инклузију и екологију.

наставак текста

Трибина "Све је могуће"

У нашој школи 9. септембра 2022. године, одржана је трибина "Све је могуће" у организацији Тима за инклузивно образовање и УНЕСКО клуба школе.

наставак текста

Међународни дан толеранције

Међународни дан толеранције, 16. новембар, обележен је у нашој школи кроз радионице о толеранцији које су реализоване са ученицима од 5. до 8. разреда.

наставак текста

Дан Уједињених нација

Традиционално, 24. октобра 2019. године, ученици наше школе обележили су пригодним програмом Међународни дан Уједињених нација.

наставак текста

Ученици ОШ „Десанка Максимовић” у посети Народном музеју и Историјском музеју Србије

УНЕСКО клуб ОШ „Десанка Максимовић” организовао је и успешно реализовао још један излет за ученике старијих разреда, а овог пута циљ излета биле су посете Народном музеју и Историјском музеју Србије у Београду.

наставак текста

„Хавер Србија” поново у ОШ „ Десанка Максимовић”

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу, УНЕСКО, установила је Међународни дан толеранције 1995. године. То је дан који се широм света обележава 16. новембра и који нас све подсећа на поштовање и уважавање другачијих од нас. Тим поводом, УНЕСКО клуб ОШ „ Десанка Максимовић” угостио је 19. новембра 2018. године представнике образовне организације „Хавер Србија”, која се залаже за борбу против предрасуда, дискриминације, антисемитизма и ксенофобије.

наставак текста

Ученици ОШ „ Десанка Максимовић ” посетили Сајам књига

ОШ „Десанка Максимовић” традиционално организује једнодневни излет ученика у Београд, како би се упознали са културно-историјским знаменитостима тог града и како би посетили Сајам књига.

наставак текста

Обележен Дан Уједињених Нација у ОШ „Десанка Максимовић”

Основна школа „Десанка Максимовић” традиционално је обележила Дан Уједињених нација, који се у целом свету прославља 24. октобра. Чланови УНЕСКО клуба школе, предвођени наставницом историје Весном Ацовић, и ове године су вредно радили и направили пригодан програм који је уприличен у холу школе.

наставак текста

Међународни дан толеранције 2017.

Основна школа "Десанка Максимовић" традиционално, поводом Међународног дана толеранције, организује трибину у циљу промовисања социјалне инклузије, односно друштвеног укључивања деце, младих и одраслих са различитим потешкоћама.

наставак текста

Ширимо љубав

У ОШ " Десанка Максимовић", која је препозната као место где се много енергије улаже у подучавање деце култури опхођења, разумевања и мирног решавања конфликата, уприличена је 1. 12. 2016.године тибина у циљу промовисања и неговања толеранције.

наставак текста

УНЕСКО клуб обележио Међународни дан УН 2016.

Као и сваке године УНЕСКО клуб наше школе обележио је Међународни дан Уједињених нација 24. октобар. Пригодним програмом, у холу школе, ученици су дали свој допринос покрету под називом " Модна револуција ", који се у свету обележава 24. априла.

наставак текста

Са гостима из Хавер Србија обележили смо Дан толеранције 16. новембар

Ученици наше школе обележили су, традиционално, Међународни дан толеранције 16. новембар пригодним програмом, а затим су са гостима из Хавер Србија учествовали у радионицама које су за њих организоване.

наставак текста

Најактивнији чланови УНЕСКО клуба у Београду

У петак, 30. октобра 2015. године, група ученика наше школе била је на једнодневном излету у Београду. Најактивнији чланови УНЕСКО клуба имали су прилику да у Београду посете Историјски музеј Србије у коме је постављена изложба посвећена Михаилу Пупину...

наставак текста

Прослава дана Уједињених нација у ОШ "Десанка Максимовић" 2015.

УНЕСКО клуб ОШ "Десанка Максимовић" и ове године обележио је Дан Уједињених нација који се обележава у складу са програмом Генералне скупштине УН и УНЕСКО-а. Уједињене нације славе свој дан 24. октобар у знак сећања на усвајање Повеље светске организације која је ступила на снагу на тај дан 1945. године по завршетку Другог светског рата.

наставак текста

Међународни дан толеранције и Светски дан детета у ОШ "Десанка Максимовић" у Горњем Милановцу

Традиционално, низ година, УНЕСКО клуб ОШ "Десанка Максимовић " обележава Међународни дан толеранције 16. новембар и Светски дан права детета 20. новембар. И ове године, тим поводом, уприличена је трибина у холу наше школе.

наставак текста

Посета најактивнијих чланова Унеско клуба Београду

Најактивнији чланови Унеско клуба наше школе посетили су Београд 01. новембра 2014. године у пратњи наставника, координатора УНЕСКО клуба, Весне Ацовић и Иване Весковић.

наставак текста

Дан Уједињених нација 2014

УНЕСКО клуб наше школе обележио је дан Уједињених нација 24. октобар.

наставак текста

Трибина поводом обележавања Међународног дана толеранције

Пошто је ОШ „Десанка Максимовић“ члан УНЕСКО клуба који обележава у години значајне датуме, одлучено је да се обележи Међународни дан толеранције (16. новембар). Тим поводом уприличена је трибина на ову тему 18. новембра 2013. године.

наставак текста

Излет у Београд

Координатори УНЕСКО клуба, Весна Ацовић и Весна Бајић, су у суботу 26. октобра 2013. године организовали излет у Београд за 18 ученика наше школе.

наставак текста

Дан Уједињених нација

Наша школа је 24. октобра 2013. године обележила Међународни дан Уједињених нација.

наставак текста

Међународни дан пешачења

Поводом Mеђународног дана пешачења, 15. октобра, наставници Весна Ацовић, Јелена Мијановић, Ђуро Церанић и Никола Гавриловић организовали су пешачки излет у околини школе у Враћевшници. У излету су учествовали ученици издвојеног одељења у Враћевшници и група ученика из матичне школе "Десанка Максимовић" из Горњег Милановца.

наставак текста

О нашем УНЕСКО клубу

Наш Унеско клуб основан је школске 2010/2011 године

наставак текста