Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

пепси

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ЂАКА ПРВАКА

Упис у први разред школске 2021/2022. године вршиће се од 01.04. 2021. године преко Портала еУправа. Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу припремило је административно једноставније и брже процедуре уписа.

Електронским путем преко портала еУправа од дана 01.04.2021. године родитељи могу да искажу интересовање за упис детета у школу. Као повратну информацију, електронском поштом добиће нотификацију о датуму уписа у основну школу. По дефинисању датума уписа, биће доступна услуга еЗаказивања за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета.

Родитељи приликом уписа дају податке о свом и дететовом ЈМБГ, али не подносе документа, јер апликација еУпис омогућава школи преузимање података о ученику (извод из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта и подаци о обављеном лекарском прегледу). У циљу добијања потвде о извршеном систематском прегледу, неопходно је да родитељ са дететом оде у Дечији диспанзер Дома здравља ради обављања свих специјалистичких прегледа за упис у први разред. Уверење о похађању припремног предшколског програмуа добија се након реализације.

У први разред школске 2021/2022. године редовно се уписују деца рођена од 1. марта 2014. до 1. марта 2015. године, односно она која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година. Деца од шест до шест и по година, односно рођени од 01.03.2015. до 31.08.2015. године могу се уписати и превремено, на захтев родитеља и након провере спремности за полазак у школу од стране психолога.

У складу са Законом, омогућен је упис деце са територије друге школе на захтев родитеља/законског зааступника који се може поднети у периоду од 22. фебруара до 30. марта 2021. године. Школа је у обавези да одговори на захтев родитеља до 30. априла 2021. године.

У случају да нисте у могућности да извршите упис путем портала еУправа, школа може извршити ову активност уместо Вас. Потребно је само да позовете број: 062/406-099, Емина Ђурић, директор школе. Све остале додатне информације можете добити на број: 032/727-010 или на мејл: osdmaksimovic@mts.rs


Посебности наше школе:

- Методски разноврсна и активна настава, са честим тематским и интердисциплинарним часовима;

- Осам паметних табли и све интензивнија примена модерне технологије у настави;

- Неговање инклузивне културе и праксе;

- Продужени боравак за први и за други разред са разноврсним креативним и еколошким радионицама;

- Мотивисан наставни кадар који се стално стручно усавршава;

- Кабинетска настава која омогућава добру пролазност осмака у жељене школе и задржавање успеха у средњој школи;

- Међупредметни програми Предузетништво, Образовни туризам и учење за одрживи развој (радионице биодиверзитета, локалног говора и гастрономије, оријентиринга, трибине за мештане о сеоском и образовном туризму, предузетништву и лековитом биљу, итд);

- Висок ниво безбедности ученика, уз редовне осмишљене превентивне активности;

- Добра сарадња са родитељима и локалном заједницом;

- Разноврсне ваннаставне активности и обухваћеност деце различитим секцијама и културним активностима;

- Енглески језик од првог разреда, а од петог разреда француски или немачки језик;

повратак