Основна школа

Десанка Максимовић

Горњи Милановац

Eco Schools Eko skola Desanka Maksimovic

Враћевшница

Дечија недеља у Враћевшници

У издвојеном одељењу Основне школе „Десанка Максимовић“ у Враћевшници, традиционално је обележена Дечија недеља петодневним програмом од 3. до 7. октобра.

наставак текста

Савиндан у Враћевшници - 27.01.2022.

Ученици издвојеног одељења у Враћевшници су обележили пригодним програмом Савиндан. Кроз рецитал, краћи драмски и музички део, уз поштовање епидемиолошких мера, обележена је успомена на српског просветитеља и првог архиепископа аутокефалне Српске православне цркве.

наставак текста

Биста Добрици Ерићу

У понедељак, 25. октобра 2021. године у 12 часова, у дворишту Средње школе "Добрица Ерић" у Книћу, откривена је биста „самоуком академику српске поезије“, Добрици Ерићу. Ученици наше школе у Враћевшници су присуствовали овом догађају.

наставак текста

Дечија недеља у Враћевшници (4 – 8. октобар 2021.)

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и уз поштовање свих потребних мера, обележена је Дечија недеља у издвојеном одељењу школе, у Враћевшници.

наставак текста

Летња школа Враћевшница

У оквиру пројекта „Летња школа Враћевшница“, у сарадњи са Културним парком „Ковионица“, снимљен је филм о Враћевшници у којем су учествовали ученици овдашње школе.

наставак текста

Ђачки биоскоп у Враћевшници

Ученици школе у Враћевшници су у прилици да, захваљујући Културном парку „Ковионица“, уживају у пројекцијама филмова у вези са школском лектиром.

наставак текста

Крв живот значи

На књижевном конкурсу „Крв живот значи“ у организацији Црвеног крста Србије, Jана Радовановић, ученица шестог разреда издвојеног одељења у Враћевшници, освојила је прво место.

наставак текста

Такмичење рецитатора - Јана Радовановић

На Општинском такмичењу рецитатора „Песниче народа мог“, похваљена је Јана Радовановић, ученица шестог разреда школе у Враћевшници.

наставак текста

Прослава Светог Саве у Враћевшници - 27.01.2021.

Дан Светог Саве је ове школске године обележен у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом. Није било великих окупљања, приредба са малим бројем учесника је одржана у холу школе.

наставак текста

Дечија недеља 2020.

У издвојеном одељењу Основне школе „Десанка Максимовић“ у Враћевшници, обележена је и ове године Дечија недеља од 5. до 11. октобра. Активности су протекле уз поштовање неопходних епидемиолошких мера у складу са тренутном ситуацијом.

наставак текста

Свечано отварање осликаног зида у оквиру пројекта ОБОГАЋЕНИ ЈЕДНОСМЕНСКИ РАД!

У издвојеном одељењу Основне школе "Десанка Максимовић" у Враћевшници је презентован зид осликан у оквиру пројекта ОБОГАЋЕНИ ЈЕДНОСМЕНСКИ РАД.

наставак текста

Мала фабрика папира

Радионица под називом "Мала фабрика папира" је реализована у Задужбини Жиловић у Враћевшници.

наставак текста

13. Дани кнегиње Љубице у Враћевшници

Традиционална манифестација Дани кнегиње Љубице, тринаеста по реду, одржана је од 1. до 3. јуна 2019. године у Враћевшници. Манифестација је одржана у издвојеном одељењу Основне школе „Десанка Максимовић“, а део програма је изведен и у комплексу Музеја „Жиловић“.

наставак текста

Крв живот значи

Лена Петровић, ученица седмог разреда издвојеног одељења у Враћевшници, освојила је друго место на литерарном конкурсу „Крв живот значи“.

наставак текста

Обележен Дан школе у Враћевшници (16. 05. 2019.)

У издвојеном одељењу Основне школе „Десанка Максимовић“ у Враћевшници, обележен је данас пригодним програмом Дан школе.

наставак текста

Васкрс у Враћевшници 2019.

Ученици издвојеног одељења из Враћевшнице и Горње Црнуће су направили изложбу Васкршњих јаја и тако обележили велики празник.

наставак текста

Обележен Дан планете Земље у Враћевшници 2019.

У Основној школи „Десанка Максимовић“, у Враћевшници, је у понедељак 22. априла изведен изузетно занимљив програм поводом Дана планете Земље.

наставак текста

Осма редовна акција „Очистимо град и општину 2019.“

Ученици свих разреда школе у Враћевшници су 18. априла учествовали у осмој редовној акцији „Очистимо град и општину 2019.“

наставак текста

Вече завичајне поезије

Поводом Дана општине Горњи Милановац одржано је 17. априла вече завичајне поезије у Модерној галерији у организацији Културног центра Горњи Милановац.

наставак текста

Тијана Радовановић иде на Републичко такмичење Књижевна олимпијада

На Окружном такмичењу Књижевна олимпијада које је одржано 30. марта у Основној школи „Милан Благојевић“ у Лучанима, Тијана Радовановић, ученица осмог разреда издвојеног одељења у Враћевшници, освојила је друго место!

наставак текста

8. март у Враћевшници

Ученичке радионице поводом 8.марта у издвојеном одељењу у Враћевшници. Учествовали су и ученици из Горње Црнуће и предшколци.

наставак текста

Савиндан у Враћевшници - 27.01.2019.

Светосавску приредбу у издвојеном одељењу у Враћевшници су извели ученици старијих разреда. Приказан је пригодан драмски програм, који кроз импровизацију славе и ломљења колача, приказује лик и дело Светог Саве, као и духовност нашег народа.

наставак текста

Представа „Веселе чаролије“ у Враћевшници

Ученици школе у Враћевшници су имали прилику да у понедељак, 21. јануара 2019. године, погледају представу „Веселе чаролије“.

наставак текста

Новогодишња приредба у Враћевшници

Новогодишња приредба у издвојеном одељењу у Враћевшници, одржана је 27.12.2018. године.

наставак текста

Обновњене клупе за ученике у Враћевшници

Школске клупе у Враћевшници су добиле нови изглед ушрафљивањем разнобојних плоча оплемењене иверице.

наставак текста

Заборављене дечије игре и спортови

У „Задужбини Жиловић“ у Враћевшници је у организацији Удружења грађана „Културни парк Ковионица“ од 25. до 31. октобра одржана регионална радионица „Заборављене дечије игре и спортови“.

наставак текста

Тапациране столице за ученике у Враћевшници

Захваљујући донаторима, тапациране су 44 столице за ученике школе у Враћевшници, а ученици другог разреда су добили девет једноседних клупа и столица.

наставак текста

Дечија недеља у Враћевшници

Дечија недеља у Враћевшници је обележена петодневним програмом од 1. до 5. октобра 2018.

наставак текста

Вајарска радионица у Враћевшници

Ученици школе у Враћевшници су 27. септембра 2018. учествовали на вајарској радионици у оквиру Симпозијума „Радич 2018 – културна баштина као спона матице и расејања“.

наставак текста

Радич 2018.

Ученици школе у Враћевшници су посетили изложбу фотографија са Хиландара у оквиру Симпозијума „Радич 2018 – културна баштина као спона матице и расејања“.

наставак текста

Анкин "Мој војник"

Дана 23.4.2018. године, ученица првог разреда издвојеног одељења у Враћевшници, Анка Николић освојила је друго место на ликовном конкурсу на тему "Мој војник".

наставак текста

Представа ученика из Враћевшнице пред другарима у матичној школи

Дана 29.5.2017. године, ученици Основне школе „Десанка Максимовић“ из Враћевшнице, били си гости ученицима матичне школе у Горњем Милановцу.

наставак текста

Школа будућности

Ученици првог, другог и трећег разреда из Враћевшнице и Горње Црнуће су израдили макету своје школе и мапу биљног света у околини.

наставак текста

Међународни дан игре 2016.

У среду 1.6.2016. године у Основној школи "Десанка Максимовић" у Враћевшници, организован је Међународни дан игре.

наставак текста

Васкрс у Враћевшници

Уочи наступшајућег празника Васкрса, ученици нижих разреда из Враћевшнице су са својим учитељицама фарбали Васкршња јаја и правили разне декорације.

наставак текста

Екологија и уметност

Поводом Светског дана образовања о заштити животне средине 26. јануара у издвојеном одељењу школе у Враћевшници наставница ликовне културе Јасмина Трнавац одржала је јавни час на тему: „Екологија и уметност“.

наставак текста

Светски дан образовања о заштити животне средине

Светски дан образовања о заштити животне средине обележава се 26. јануара и он је пригодно обележен и у нашој школи

наставак текста

Светски Дан здраве хране и Дан хлеба 16. октобар у Враћевшници

Ученици осмог разреда у Враћевшници су у петак, 16-ог октобра, обележили Дан здраве хране.

наставак текста

Изложбе од рециклажног материјала

ченици издвојеног одељења у Враћевшници, уз помоћ наставнице ликовне културе Иване Лазовић Вранешевић, су се дивно забавили правећи одећу и ликовне радове од рециклажног материјала. На крају су направили изложбе радова и ревију еко-модела.

наставак текста

Дечја недеља у издвојеном одељењу ОШ "Десанка Максимовић", Враћевшница

У издвојеном одељењу основне горњомилановачке школе „Десанка Максимовић“, у Враћевшници и ове године је Дечја недеља обележена богатим програмом. На школској сцени, али и у лепом амбијенту школског дворишта, смењивао се разноврстан програм у којем су учешће узели сви разреди школе, почев од предшколаца.

Дечја недеља је отворена пуштањем балона са исписаним порукама ученика, а затим је одржан маскенбал уз избор три најлепше маске, с тим што су се као почасне чланице жирија појавиле две пензионисане просветне раднице школе.

више информација на страни