Библиотека се налази у приземљу матичне школе и има 25 квадратних метара, са читаоницом која је због недостатка простора усупљена продуженом боравку укупно има 117 квадрата. У библиотеци се налази један рачунар, један компјутерски сто, један сто за рад библиотекара и две клупе за ученике и чланове секције.

Библиотечки фонд обухвата више од 5.100 књига (школска лектира, наслови из области историје, физике, верске наставе, географије, екологије, математике…)

Радно време библиотеке је од 8 до 14 сати.

Књиге којих нема у нашој библиотеци, можете пронаћи и на интернету

ПРОЈЕКАТ АНТОЛОГИЈА СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ

Дигитална едиција Антологија српске књижевности има преко 130 дела народне, старе и нове књижевности доступних за преузимање преко интернета: од средњовековних житија српских светаца и народне поезије и прозе, преко најзначајнијих дела књижевности XVIII и XIX века, до изузетних остварења с почетка XX века која нису под ауторским правима и важних савремених књижевних дела за чије су објављивање у овој едицији право дали сами аутори.

посетите сајт

СРПСКА ДЕЧИЈА ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА

Збирка садржи 127 дигиталних копија књига из српске књижевности за децу. Национални уређивачки одбор, састављен од професора књижевности за децу и библиотекара, одабрао је књиге за децу узраста од 3 до 13 година које по свом садржају, уметничким, историјским и књижевним вредностима представљају сам врх српске књижевности за децу. Издавачи из Србије су, као сарадници НБС у овом значајном националном пројекту, уступили Библиотеци ауторска права за постављање целокупних књига у пуном тексту.

посетите сајт

ПРОЈЕКАТ РАСТКО – БИБЛИОТЕКА СРПСКЕ КУЛТУРЕ НА ИНТЕРНЕТУ

Пројекат Растко је међународни пројекат електронске културне размене. Уједно је и прва интернет библиотека на српском језику. Реч је подухвату електронског архивирања и издавања научних и уметничких дела на интернету, која припадају српској и сродним културама, са циљем да та културна добра, нарочито она у јавном власништву, учини доступним проучаваоцима и поштоваоцима у свом целовитом облику и под стручним надзором. У оперативном смислу подухват спроводи стотинак учесника, научника и уметника из целог света, а до сада је објављено око 1000 разних аутора.

посетите сајт

ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА ГРАДСКЕ БИБЛИОТЕКЕ ИЗ ЧАЧКА

Дигитална библиотека Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ представља организовану и структуирану колекцију дигитализованог материјала из фондова Градске библиотеке, као и у власништву других установа или појединаца, који својом садржином и формом припада завичајној баштини Чачка и околине. Целокупан објављени материјал у Дигиталној библиотеци слободно је доступан за преузимање у некомерцијалне сврхе.

посетите сајт