Школске вести

Вече (љубавне) поезије, 8. март

На Међународни дан жена, 8. марта, у ОШ „Десанка Максимовић“, одржано је Вече (љубавне) поезије. Овај леп и несвакидашњи догађај реализован је уз помоћ неколико ученика осмог, седмог и шестог разреда. Ученици су, заједно са наставницама, проф. српског језика, Виолетом Стевановић и проф. француског језика, Сандром Трипковић, реализовали вече поезије са циљем да, првенствено дамама, али и осталим гостима, припреми један пријатан догађај као изненађење поводом дана жена. Овом приликом, уз пратњу гитаре и инструментала, ученици су рецитовали љубавне песме на француском, енглеском и српском језику.

Програм вечери се састоји из три блока. Наиме, први блок је почео песмом О жени, коју је рецитовао Ђорђе Михаиловић, затим су наступиле Маја Марковић и Јелена Пршић рецитацијом на француском (Déjeuner du matin) и енглеском језику (Do not go my love), а затим и Тијана Сретеновић са песмом Дотакла бих те. Уследила је Јелена Пршић која је отпевала песму Writing’s on the Wall. Рецитовањем песме Чежња, Емилија Павловић је започела други блок програма, затим Алекса Павлица са When we two parted, Маја са песмом Наша тајна, а онда опет Ђорђе Михаиловић са Чезнем да ти кажем. Уследила је песма Dernière danse коју је Маја Марковић извела уз матрицу. Трећи блок је започела ученица Анђела Милинковић рецитовањем Песма за нас двоје, иза ње је уследио Вук Милић са песмом Барбара, затим Ива Благојевић рецитацијом на француском O triste, triste était mon ȃme. Уследио је и скеч (Алекса Павлица са Тијаном Сретеновић) односно, читање љубавних писама на намештеној сцени импровизоване позорнице. Песмом Кораке ти знам, Тијана Сретеновић је затворила трећи блок програма. Догађај су затвориле песмом и гитаром наше гошће Милица Здравковић, из гимназије “Таковски устанак” и Софија Недић, ученица осмог разреда ОШ “Краљ Александар I”. Неким гошћама су подељене руже, а уследило је и послужење у холу школе.

Треба истаћи подршку Културног центра нашег града и захвалити се ученицима ОШ „Десанка Максимовић“ на учешћу и труду, као и нашим гошћама, Милици и Софији. Надамо се да ће се и убудуће практиковати сарадња локалних школа чиме се гарантује успех свих пројеката.

Проф. француског језика, Сандра Трипковић

Проф. српског језика, Виолета Стевановић