Еко ћошеМајданШколске вести

Вртно језерце у школском дворишту

Идеју за вртно језерце добили смо посматрајући примере добре праксе из окружења и из жеље да наши ученици уче на практичан и интересантан начин.

Дворишта у околини школе су лепо уређена, а нека имају и језерце које је лако одржавати. Комшинице су нам обећале пелцере барског биља.

Услови су се испунили и радови су почели 22. септембра 2015. године. Напорно смо радили три дана. Сви су били укључени: ученици, теткица Зора, мој супруг Милан Вучетић и ја. Доносили смо камење из реке да би оградили језерце. Ништа нам није било тешко, уживали смо у раду. Наравно, обновили смо и градиво из света око нас и направили увод у оно што ћемо тек учити ове школске године.

Након три дана изнедрили смо језерце три метра дужине, крушкастог облика, са пречником од два метра на ширем делу и од једног метра на ужем делу. Језерце има три нивоа дубине. Најдубљи део дубок је седамдесет центиметара. Налили смо га водом другог октобра и чекамо погодне временске услове да посадимо локвање и друге водене биљке.

Надамо се да ћемо на пролеће највећи део времена провести у учењу у нашој новој пољској учионици. Наравно, надамо се и посети другара из матичне школе и осталих издвојених одељења.

Учитељица Мирјана Вучетић, Мајдан