Еко ћоше

Дан планете Земље 2019.

У понедељак, 22.4.2019. у Основној школи „Десанка Максимовић“, обележен је Дан планете Земље.

Учитељица Биљана Пантић је са својим ученицима 2. разреда спремила еко-представу, адаптацијом текста „Како спасити дрво“, Станке Брдар. Ученици су гледајући представу научили о киселим кишама, смогу, како и зашто морамо да чувамо шуме, реке, планету.

Након представе приређена је изложба венчића од цвећа, коју је оргаанизовала вероучитељица Јелена. Изабрани су најлепши венчићи у категорији ученика млађих разреда, награде су добили: 1. Лазар Поњавић I/2 ;2. Ана Петровић II/2; 3. Огњен Петровић III/1, а у категорији ученика старијих разреда: 1. Нађа Томић V/1, 2. Тијана Трифунов V/1, 3. Милица Стевановић VI/3. Ученицима су додељене пригодне награде и овом приликом се захваљујемо: књижарама „Прима“ и „Нај“, цркви Свете Тројице, радним организацијама Металац и Swisslion Таково.

Ученици млађих и старијих разреда су се потрудили и писали молбе цвећарама Горњег Милановца за донацију собног и баштенског биља. Овом приликом бих похвалила ученике трећег разреда, учитељице Мире Лазић и ученице седмог разреда Јану Тошић и Милену Мијановић. Посебно бих се захвалила власнику цвећаре „Цвећар“, Дмитровић Сретену и родитељима ученице Јане Тошић, Јасмини и Ивану Тошићу, без чијих донација садња биља не би успела. Ученици су уз помоћ учитељица Гордане Урошевић, Мире Лазић, Мирјане Вучетић и наставника биологије Дарка Мијаиловића успешно оплеменили двориште и хол школе дивним цвећем.