Школске вести

Дан школе 2017.

16. маја 2017. године свечано је обележен Дан школе, 25 година постојања. Јубилеј је oбележен низом активности ученика и наставника.

Тим поводом у петак 12. маја 2017. наставница Весна Ацовић је организовала промоцију здраве хране. Велики број ученика је допринео успеху промоције, изложивши велики број здравих специјалитета, које су припремиле њихове мајке и баке.

У понедељак су у школи одржани сајам науке, музичка радионица, концерт ученика Музичке школе „Војислав Вучковић“ и денс пројекција ученика од I do IV разреда под називом „Игра кроз епохе“.

На централној свечаности учествовао је велики број ученика који су са својим наставницима Гораном Савићем, Виолетом Стевановић, Иваном Тодоровић и учитељицом Горданом Урошевић припремили интересантан програм. Уводни део програма испратио је хор певајући школску химну а пригодним рециталом ученици су представили најзанимљивије делове живота наше велике песникиње. Додељене су и награде поводом литерарног и ликовног конкурса на тему „Десанки у част“. Прво место на литерарном конкурсу освојила је ученица седмог разреда Емилија Степић, а на ликовном конкурсу, такође, ученица седмог разреда Анђела Костић. Том приликом подељене су и захвалнице донаторима и спонзорима ове образоване установе. Свечаности су присуствовали Свештенство милановачке Црквене општине, представници локалне самоуправе, милановачки привредници, представници Школске управе у Чачку као и велики број гостију из других школа. Програм је завршен наступом КУД-а „Шумадија“, односно ученика наше школе који су чланови овог друштва, хорским извођењем песме „Србија“ и доделом диплома великом броју ученика који су осварили огроман успех на великом броју такмичења.

Виолета Стевановић

наставница српског језика