ВраћевшницаШколске вести

Дечија недеља у Враћевшници 2018.

Дечија недеља у Враћевшници је обележена петодневним програмом од 1. до 5. октобра 2018.

Манифестација је отворена изложбом декорација од поврћа и воћа и производа здраве хране. Заједно са васпитачицом и наставницом биологије, ученици су обликовали воће и поврће уз развијање свести о значају здраве исхране, у складу са слоганом овогодишње Дечје недеље „Моје је право да живим срећно и здраво“.

Среда је по традицији резервисана за спортска надметања и тог дана је одржан турнир у фудбалу.

У четвртак је нашу школу посетио милановачки песник Марко Марковић, па су у дружењу са њим, ученици ималу прилику да питају све што их занима везано за свет поезије. Песник је поклонио књиге ученицима који су написали најлепше стихове на тему по избору. Истог дана је одржана и ликовна радионица „Сваштаоница – маштаоница“, на којој су ученици колажирали воће у корпи, правили весела дечија лица са необичним фризурама и започели израду пињета.

Дечја недеља је затворена у петак уз радионицу на енглеском језику „English is Fun“, на којој су деца писала и илустровала теме обрађене на часовима. Такође, ученици свих разреда су уживали и уз караоке, па је здравим дечијим осмехом, баш како и треба да буде када је у питању манифестација којој се ученици највише радују, завршена овогодишња Дечија недеља.

наставница српског језика Мирјана Миленковић