ВраћевшницаШколске вести

Дечија недеља у Враћевшници (4 – 8. октобар 2021.)

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и уз поштовање свих потребних мера, обележена је Дечија недеља у издвојеном одељењу школе, у Враћевшници.

У традиционалном дечијем шкрабу су уживали ученици нижих разреда у понедељак, 4. октобра, чиме је званично и отворена Дечија недеља.

Среда је била у знаку здраве хране, када су ученици нижих и виших разреда, уз помоћ наставнице биологије, декорисали плодове воћа и поврћа и производе од њих, али и разговарали о значају уравнотежене исхране. Тог дана су ученице седмог разреда Јана Радовановић и Наташа Пантелић одржале сјајан квиз на часу српског језика – Колико познајем граматику матерњег језика? Ученици нису одмеравали само своја знања из граматике, већ и физичке вештине. Среда је традиционално резервисана за спортска надмедања у организацији наставника физичког васпитања.

Ликовна радионица „Преобликовање рециклажног материјала“, на идеју наставнице ликовне културе, одржана је у четвртак. Гумене рукавице, картони, папири, боје су добили душу кроз дечије руке, уз помоћ њихове маште. Тог истог дана, ученица осмог разреда Анастасија Марковић је одржала део часа српског језика посвећеног утврђивању одлика народних епских песама новијих времена. Поступно и детаљно је подсетила своје другаре на најбитније одлике ових песама. Иако смо избегавали већа окупљања због тренутне епидемиолошке ситуације, Дечија недеља је весело обележена, на опште задовољство ученика и свих запослених у школи.

Мирјана Миленковић