ВраћевшницаШколске вести

Дечја недеља у издвојеном одељењу ОШ „Десанка Максимовић“, Враћевшница

У издвојеном одељењу основне горњомилановачке школе „Десанка Максимовић“, у Враћевшници и ове године је Дечја недеља обележена богатим програмом. На школској сцени, али и у лепом амбијенту школског дворишта, смењивао се разноврстан програм у којем су учешће узели сви разреди школе, почев од предшколаца.

Дечја недеља је отворена пуштањем балона са исписаним порукама ученика, а затим је одржан маскенбал уз избор три најлепше маске, с тим што су се као почасне чланице жирија појавиле две пензионисане просветне раднице школе.

Уторак је био дан за млађе разреде који су разноврсним тачкама продефиловали школском сценом, а у среду је школу посетио Добрица Ерић као гостујући писац програма виших разреда Завичајни писац. Добрица је поздравио ученике стиховима, али и евоцирањем успомена на своје школовање у враћевшничкој школи што су деца пропратила са интересовањем и пуном пажњом. Дружење са завичајним писцем протекло је у веселој атмосфери и остаће запамћено као велики дан за школу уз признање песника да га је рецитал његових стихова у извођењу младих литерараца школе гануо до суза.

Четвртак је био дан за дечији шкраб на тему – Слушајте, мама и тата желим сестру или брата, као и за ликовну и еколошку радионицу. Од материјала за рециклажу- пластичних флаша, папирних хилзни, пластичних чепова, ученици су правили употребне предмете, конкретно сталке за кишобране. Паралелно са тиме, друга група ученика је са наставницом ликовног васпитања од папирних кеса правила сове које су нашле своје место на дрвету осликаном од отисака сасушеног лишћа, на хамеру. Радну атмосферу пратила је песма и лепо располoжење ученика који се радо одазивају свим облицима креативног и друштвено-корисног рада.

Петак је био дан за љубитеље спорта- под руководством наставника физичког васпитања одржане су спортске активности у виду разноразних такмичења.

Обележавањем Дечје недеље ученици су се дружили, развијали своју креативност и оплеменили школски простор оригиналним радовима.