МајданСврачковциШколске вести

ДРУГАРИЈАДА – КАМП ПРИЈАТЕЉСТВА

Већ 4. годину заредом, у склопу својих хуманитарних годишњих активности, Фондација Новака Ђоковића организује пројекат под именом „Другаријада – камп пријатељства“ . Главни циљ пројекта је едукација и социјализација деце из социјално угрожених општина и сеоских подручја. Кроз различите активности и спортске радионице, специјализоване програме и заједничке активности, деца имају прилике да стекну нова знања, науче нове вештине, здраве навике, баве се спортом, и остваре нова познанства и пријатељства.

На овогодишњој „Другаријади“ на планини Копаоник, у периоду од 2. до 7. октобра 2016. године боравиће и 28-оро ученика из наше школе, из издвојених одељења Сврачковаца, Мајдана, Г. Црнуће и Д. Врбаве уз пратњу 4 учитељице.

У склопу многобројних активности које ће бити организоване, малишани ће имати прилику да се друже и ближе упознају кроз различите радионице попут спортско-рекреативних, радионица усмерених на правилан развој тела и мишића, радионица здраве хране, курса пливања и сналажења у води као и осталих активности кроз које ће моћи да искажу своју креативност и таленат. Такође, деца че бити у прилици да кроз организоване излете и шетње ближе упознају Копаоник, што ће за већину бити прво такво искуство и одвајање од породице.

У наставку моћи ћете да пратитеактивности деце из дана у дан за време њиховог боравка на Копаонику.