Еко ћоше

ДРУГА МИЛАНОВАЧКА БИЦИКЛИЈАДА поводом обележавања Дана заштите животне средине и Пројектног дана Еко школе ОШ „Момчило Настасијевић”

У суботу, 4. јуна 2016. године, наша школа је учествовала у обележавању Дана заштите животне средине ( 5. јун ) и Пројектног дана Еко школе ОШ „Момчило Настасијевић” . Манифестацију под називом Друга милановачка бициклијада организовали су ОШ „Момчило Настасијевић”, Амбасасдори одрживог развоја и животне средине и Еколошка канцеларија – Горњи Милановац.

На игралишту ОШ „Момчило Настасијевић” одржан је такмичарски део – полигон спретности у две узрасне категорије, основна и средња школа. Екипе су биле састављене од три члана, а нашу школу су представљали Лазар Стојковић, Немања Стојковић и Марко Стојковић, екипа која је спретношћу изборила 1. место у конкуренцији основних школа. За постигнут резултат награђени су дипломама и сезонским картама за градски базен.

После такмичарског дела вожена је тзв. ВОЖЊА ЗАДОВОЉСТВА, главном улицом, од центра до кружног тока у индустријској зони и назад, уз пратњу полиције и обезбеђење.

Ученици III3 ОШ „Десанка Максимовић” су са учитељицама, Биљаном Пантић, Јеленом Пантелић и Невенком Ковачевић припремили штанд на Тргу на којем су представили активности школе на пољу заштите и унапређења животне средине. Било је ту креативних радова од природних материјала, лицидерских срца направљених у оквиру рада на часовима народне традиције и посластица којима се здраво хранимо.

Ученици 6. и 7. разреда представили су едукативне еколошке садржаје под називом „Угрожене животиње”, „Значај вода” и „Комуналне отпадне воде”, а у припремању и презентацијама подршку су им пружиле педагог Драгана Милорадовић и психолог Тијана Ђукић.

Наставница ликовне културе Јасмина Трнавац одржала је предавање на тему „Уметност и екологија”, а колико је предавање било значајно, говори број присутних и заинтересованих посматрача.

За учешће у овој манифестацији школа је похваљена и може се очекивати да постане важно место за студијске посете у предстојећем периоду.

Невенка Ковачевић