Еко ћоше

Завршен је Велики лов на биљке

Ученици наше школе су почетком новембра 2018. године, кренули у Велики лов на биљке. Активност је организовала Еко-школа Србије. Велики „хантери“ ученици II, III и IV разреда заједно са својим учитељицама: Биљаном Пантић, Горданом Урошевић, Миром Лазић, Весном Ивановић и Љиљаном Максић су вредно и истрајно одговарали на све изазове које је поставио овај велики и значајан пројекат.

Ученици су мапирали биљке у близини школе, правили макету школе, скупљали плодове биљака, сејали семена биљака: шаргарепе, пасуља, маслачка,… и пратили њихов раст у различитим условима, пресовали биљке, правили печат Великог лова на биљке, ограђивали парцелу где су расле беле раде и пратили њихову вегетацију од новембра до јануара, сејали семена сунцокрета и пратили раст и развој биљка и све активности свих одељења заокружили дивним паноом, који је био изложен у холу школе.

Захваљујем се ученицима и учитељицама на велиом труду и времену који су уложили у овај пројекат. Надам се да су ученици стекли нова знања о биодиверзитету и животу биљака.