Школске вести

Излет петака и шестака – 5. октобар 2019. године

Ученици 5. и 6. разреда посетили су Београд 5. октобра 2019. године. Излет у Београд реалзован је према Годишњем плану рада школе и имао едукативни и забавни карактер. Ученици су посетили „Мали Дунав“, Oгледно добро Пољопривредног факултета – Радмиловац – Центар за рибарство и примењену хидробиологију.

Боравком на „Малом Дунаву“ ученици су могли да упознају реку Дунав, живот у њему и око њега. Обилазак еколошке оазе био је пропраћен краћим предавањима стручњака са Пољопривредног факултета, прилагођених узрасту деце. Ученици су били одушевљени окружењем, али и могућношћу да пецају, возе се чамцем, а посебно што су имали директан додир са природом и воденим екосистемима.

После тога ученици су имали прилику да уживају у позоришној представи „Оливер Твист“ рађеној према роману Чарлса Дикенса, у Позоришту Бошко Буха.

Затим су уследиле посете Ботаничкој башти „Јевремовац“ и Музеју науке и технике.

У Ботаничкој башти ученици су прошли кроз све континенте и упознали се са биљкама које су атипичне за ове крајеве, а неке од њих представљају и праве природне реткости.

У Музеју науке и технике ученици су уживали у експонатима који чине културна добра од значаја за историју и развој науке, технике и технологије на територији Републике Србије.