Школске вести

Излет петака 2016.

У суботу 23. априла 2016. године, ученици петог разреда били су на једнодневном излету у Београду. Излет је реализован у складу са школским програмом, а у организацији и уз пратњу одељењских старешина Марине Николић, Весне Ацовић, Дарка Мијаиловића и Александра Николића.

Пут Враћевшнице кренули смо у 7 часова, где су нас чекали ученици издвојеног одељења. Одатле пут настављамо ка Београду где је прва организована посета, Ботаничкој башти „Јевремовац”, била заказана за 10 часова. Лепо време омогућило нам је да у пратњи стручног водича упознамо пре свега флору Србије, али и Африке, Северне Америке и Јапана, као и обичаје везане за културу и традицију поменутих дестинација.

Након тога крећемо пут Радмиловца и огледног добра Пољопривредног факултета из Београда под називом „Мали Дунав”. Након уводне приче о настанку самог добра у пратњи водича крећемо на спортски риболов, затим вожњу чамцем и упознавање са орнитолошком и ихтиолошком фауном Србије.

Три сата предвиђена за посету и директан контакт са великим бројем животиња једноставно су пролетела и време је било за покрет ка Новом Београду и Театру “Талија”. Посета заказана за 17 часова поменутом театру значила је дружење са глумцима и уживање у популарној представи „Мачке из високог друштва”.

Крај дружења означен је посетом “Мек Доналдсу” и пут Горњег Милановца кренули смо неки минут након 19 часова. Испред матичне школе, одакле смо и кренули на једнодневно дружење, стижемо у 21:20 часова.

Дарко Мијаиловић,

професор биологије