Школске вести

Мирис добре књиге

интердисциплинарна активност: српски језик, енглески језик, историја, библиотекарство – 7. 10.2022.г.

Дана 7.10.2022. године у оквиру Дечје недеље одржана је интердисциплинарна активност у организацији школских библиотекара и наставнице историје Весне Ацовић, енглеског Биљане Милисављевић и српског језика Иване Ђорђевић, на тему значаја читања и развоја књиге. Активност је реализована са ученицима 5. разреда.

Наставници и библиотекари су говорили о значају читања, пореклу и развоју књиге, као и о омиљеним књигама ученика на енглеском језику. Учионица је у оквиру часа претворена у ресторан где је све „мирисало“ на добру књигу. На јеловнику, који су ученици попуљавали, су се нашле њихове омиљене књиге који су препоручивали једни другима за предјело, главно јело и дезерт.

Том приликом учионица је преуређена у ресторан ,,Мирис добре књиге“, а на јеловнику, који су ученици попуњавали, су се нашле њихове омиљене књиге које су једни другима препоручивали за предјело, главно јело и дезерт. Док су представљали свој јеловник ученици су имали задатак да образложе своје утиске и на тај начин су мотивисали своје другове на међувршњачко читање и учење.