Школске вести

Наша школа – еко школа

Нашој школи је 12. децембра 2014. године у Београду на свечаној церемонији додељен сертификат о стеченом статусу међународне Еко-школе и зелена застава као симбол овог међународног програма. Том приликом је одржан и састанак еко-координатора при чему је презентован рад наше школе у реализацији програма.

Састанак је организовао Национални оператер за Србију: Амбасадори одрживог развоја и животне средине уз подршку Министарства здравља, Министарства просвете и науке, Градског секретаријата за животну средину, Завода за заштиту природе.

Присутнима се обратио градски секретар за заштиту животне средине, г-дин Горан Триван. Заставе су школама уручили Јасмина Маџгаљ, заменица градског секретара за заштиту животне средине, др Борка Стојковић, представница Министарства здравља Републике Србије, Марио Лукиновић, помоћник директора Завода за заштиту природе Србије, Љубица Наумовић, представница генералног спонзора програма – предузећа „Тетра Пак продакшн“ и проф др Наташа Жугић Дракулић, извршна директорка Амбасадора одрживог развоја и животне средине.

Зелена застава и сертификат о стеченом статусу међународне Еко-школе су признања која су школи додељена у наредне две године, а значе наставак спровођења и развој програма у наредном периоду.

Више о овој вести на следећој адреси