Школске вести

Општинско такмичење из страних језика

У ОШ „Десанка Максимовић” 23. и 24. фебруара 2019. године одржано је Општинско такмичење из страних језика, с тим сто је у суботу, 23. фебруара одржано такмичење из енглеског језика, а у недељу 24. фебруара из другог страног језика.

Ученици који су се такмичили из енглеског језика нису имали много среће, с обзиром на то да се на Окружно такмичење пласирао само један ученик, Јован Илић из ОШ „Свети Сава”, кога је припремала наставница Наташа Симоновић. Јован ће као трећепласирани представљати нашу општину у Чачку.

Други дан такмичења био је успешан за ученике који су се такмичили из француског језика, јер се њих петоро пласирало на Окружно такмичење. Прво место у општини освојила је Тијана Радовановић из ОШ „Десанка Максимовић”, коју је припремала наставница Сања Петровић, друго место припало је Милану Јевтовићу из ОШ „Свети Сава”, кога је припремала наставница Јелена Мишковић, док треће место деле троје ученика, Ђурђа Ђорђевић из ОШ „Десанка Максимовић”, коју је спремала наставница Весна Милинковић и Милица Драшкић и Сара Жижовић из ОШ „Свети Сава“, ученице наставнице Јелене Мишковић.

Из италијанског и немачког језика није било пласмана на Окружно такмичење.

Свим ученицима који су прошли даље желимо много успеха на Окружном такмичењу.

Сања Петровић, професор француског језика