Школске вести

Отварање Дечје недеље

Отварање Дечје недеље

Ученици наше школе, од 5. до 8. разреда и хор, обележили су почетак Дечје недеље 06. 10. 2014. године. Пригодним програмом у холу школе почеле су активности везане за Дечју недељу чији је слоган ове године био “ Свако дете срећног лица гаји једна породица“.

Гостовање Форум театра и ОШ “ Момчило Настасијевић „

Током Дечје недеље у нашој школи гостовао је Форум театар из ОШ “ Момчило Настасијевић „. Тема Форум театра била је вршњачко насиље и како се супротставити насиљу. Гости су представљали различите ситуације насиља у чијем су решавању могли да учествују ученици гледаоци као и наставници.

Четвртаци

Низом активности, ученици 4. разреда су и ове године, од 6. до 12. октобра 2014.г, обележили Дечју недељу, под слоганом „Свако дете срећна лица чува једна породица“.

Отварање манифестације започело је радионицом, у којој су ученици четвртог разреда украшавали балоне цртежима и порукама пријатељства, а затим их поклонили првацима, на њихову велику радост. Наредних дана, учитељи четвртог разреда организовали су: спортске активности (такмичење у кошарци и рукомету), модну ревију гардеробе од папира, кеса и лишћа, ликовну изложбу на тему: “Моја срећна породица”, као и хуманитарну акцију “Деца деци”, у којој су сакупљана средства за хигијену и школски прибор за угрожену децу, којима је та врста помоћи потребна.

Петоро ученика четвртог разреда, са представом “Седам Снежана и патуљак”, наступали су на сцени Дома културе у Чачку, као поклон ученицима чачанских школа за Дечју недељу.Овде погледајте више о томе.

Истом представом, уочи Дечје недеље, угостили смо у нашој школи око 150 предшколаца Дечје установе “Сунце”.Овде погледајте више о томе.

Можемо с поносом рећи да смо реализовали још једну веома успешну Дечју недељу.

Бициклизам – Бициклиста, ученик основне школе као учесник у саобраћају

Поводом обележавања дечје недеље у нашој школи 10. октобра 2014. године, одржано је такмичење у вожњи бицикла на полигону специјално постављеном и осмишљеном за ту прилику. Пре такмичења, службеници Полицијске станице у Горњем Милановцу одржали су предавање на тему “ Бициклиста – учесник у саобраћају“ са посебним акцентом на учеснике бициклисте узраста основне школе.

На такмичењу су наступили ученици/це V – VIII разреда. Најбоље су возили, без казнених бодова, Стојковић Лазар, ученик VI3 одељења и Соковић Лука, ученик VI1 одељења. И остали ученици су одлично возили са минималним грешкама.

Активност осмислили и реализовали професори физичког васпитања Милош Јочовић и Љубица Радуловић.