Школске вести

Покренимо нашу децу

Ученици одељења II/2 са учитељицом Горданом Урошевић, ове године су на наградном конкурсу „Покренимо нашу децу“ у организацији Aqua Viva и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, изабрани у девет најбољих у регији.

Овај пројекат има за циљ да школарцима у Србији приближи културу физичке активности у сваком дану осмишљену тако да превенира све заступљеније поремећаје држања и тела уопште. Aqua Viva иницирала је програм „Покренимо нашу децу“ којим се уводи свакодневна физичка активност за ученике од 1. до 4. разреда у свих 1206 основних школа у Србији. С обзиром да је статистика показала да је свако четврто дете у Србији гојазно, док свако пето има лоше држање тела, а чак 70% наше деце није довољно физички активно, на овај начин деца су под слоганом „Да сваки дан буде активан“ осмишљала и увежбавала неколико креативних модела вежби, које су у форми видео записа послате на конкурс. Ученици и учитељи су у моделима као што су Причам ти причу, Весела столица, Разиграна палица, Музичка гимнастика, пронашли инспирацију и предлоге како да током школског дана проведу 15мин радећи вежбе које су добре за здравље, а занимљиве у пракси. Овим програмом обухваћене су све основне школе у Србији, подељене у четири регије у које су груписане школске управе и за сваку регију намењено је 9 наградних пакета.

Захваљујући свом труду и креативним снимцима одељење II/2 наше школе освојило је вијаче, атлетске препоне, мердевине, комплет мајица, лопте, обруче и друге реквизите, како би ученици наставили да вежбају и да шире свест о физичкој активности као виду забаве, игре и уживања.

Учитељица Гордана Урошевић