Школске вести

Посета Канцеларији за младе

У среду, 24. септембра 2014. године ученици, чланови ђачког Парламента ОШ “ Десанка Максимовић “ и ученици 7. разреда, који похађају грађанско васпитање, посетили су Канцеларију за младе Оопштине Горњи Милановац. Ученике, који су дошли у пратњи наставника Весне Ацовић, Ђура Церанића и педагога Миљане Лечић, примили су : Љиљана Тешић, Начелница за друштвене делатности и Марко Џелетовић кординатор рада Канцеларије за младе.

Ученици су упознати са тим да отварање Канцеларије за младе у Горњем Милановцу, и усвајање Локалног акционог плана за младе представља покушај да млади буду препознати као посебна друштвена група и, постану носиоци промена и развоја друштва. Ученици су, такође, сазнали да Канцеларија за младе има задатак да информише младе о догађајима у граду, да учествује у омладинским програмима, да развија еколошку свест, да ради на квалитетнијем трошењу слободног времена младих.

Домаћини су позвали ученике да дођу у Канцеларију за младе да изнесу своје идеје, или ако имају потребу за подршком што је прихваћено као добар предлог.

После разговора, гости и домаћини заједно су прошетали кроз зграду Општине како би се упознали са радом Оопштинске управе.