Еко ћошеШколске вести

Посета ученика ОШ „Десанка Максимовић“ из Горњег Милановца предузећу „Тетра Пак“

Ученици ОШ „Десанка Максимовић“ из Горњег Милановца су посетили предузеће „Тетра Пак“ у нашем граду два пута: група старијих ученика 25. фебруара 2015. године и група млађих ученика 11. марта.

Прва група ученика је била састављена од ученика старијих разреда који у оквиру наставе грађанског васпитања упознају делатност јавних предузећа и ученика који су ангажовани у раду еко-патрола.

Млађи ученици похађају трећи и четврти разред и дошли су у пратњи својих учитељица.

Љубазни домаћини су нас лепо угостили, а потом су нас провели кроз производни процес. Ђаци су имали прилику да виде како функционише једно озбиљно предузеће које поштује све битне светске стандарде у свом раду. Тако је било занимљиво обући и заштитну опрему која је обавезна. Сваки корак производног процеса био нам је врло лепо, јасно и садржајно објашњен.

Ученици су били заинтересовани и за поље професионалне оријентације, па су постављали питања о образовним профилима који су битни за обављање послова које су овде могли да виде.

Наша школа спроводи међународни програм „Еко-школе“, па су тако ђаци имали питања о рециклажи и сарадњи са рециклерима. Добили смо веома важне одговоре.

Посебно важно је то што смо добили подршку за време трајања акције „Еко пакет“. Тако ће амбалажа коју ученици буду у овој акцији прикупили завршити на правом месту – код рециклера.