Школске вести

Посета Фестивалу науке 2017

ОШ „Десанка Максимовић“ је, као што то практикује још од 2012. године, организовала посету великој манифестацији Фестивал науке, који је ове године био под слоганом „Један на један“ и који је одржан у Београду од 14. до 17. децембра 2017. године. Ми смо фестивал посетили у петак 15. децембра 2017. године.

Прилику да виде изузетне експонате, огледе и научна објашњења од врхунских стручњака имало је 55 успешних и даровитих ученика који су остварили успехе на такмичењима. Школа је обезбедила средства за превоз ученика и улазнице, тако да је посета Фестивалу ученицима била награда у сваком смислу те речи. Пратиоци ученика били су наставници Марина Николић, Милица Павловић, Оливера Марковић и учитељице Душанка Грујић и Љиљана Максић.

Манифестација се одржавала на Београдском сајму. Овај простор је омогућио да испробамо много више интерактивних поставки него раније. Поиграли смо се у разноликим научним играоницама и испратили смо шоу Ори Вејла – Др Молекула, израелске тв звезде, глумца и научника.

Паралелно са Фестивалом науке на Сајму су се одржавале још две манифестације Games.Con и Future Park коју су ученици посетили и упознали неке од тренутно најпопуларнијих YouTube звезда.

Ученици су били одушевљени и мотивисани да новим идејама обогате школски Сајам науке који ће са одржати на Дан школе, као и да се потруде да и следеће године обезбеде да посете ову манифестацију.

Марина Николић, професор математике