Школске вести

По навици – опет прво место!

Шта смо обећали – то смо и испунили. Прелазни пехар Школске сцене провео је само десетак дана у Културном центру у Горњем Милановцу и поново је враћен у нашу школу.

На дванаестом фестивалу Школска сцена, коју је организовао милановачки Културни центар (8-18. мај 2018.), у сарадњи са позориштем из нашег града, представа наше школе „Побуна у библиотеци“ освојила је прву награду стручног жирија у категорији старијих основаца.

Представу је режирао професор српског језика Горан Савић, а улоге су тумачили ученици: Огњен Јаковљевић, VI3 (Луди Шеширџија), Лазар Миловановић, VI3 (Дон Кихот), Јован Стошић, VI2 (Санчо Панса), Јана Дмитровић, V2 (Трнова Ружица), Анђела Петровић, V2 (Вештица), Андреа Сарић, V2 (Хајди), Ђорђе Петровић, VIII1 (Марко Краљевић), Анђела Антић, VI2 (Бака), Олга Лена Костић, II1 (Црвенкапа), Ива Минић, VI3 (Снежана) и патуљци Михаило Милутиновић, Борис Сарић, Филип Јоцовић, Филип Ковачевић, Коста Илинчић, Вукашин Брадоњић, сви ученици II1, као и Лазар Марковић, VI1.

Поред награде за најбољу представу, ученици наше школе добили су и посебне награде. Огњен Јаковљевић добио је награду за најбољу главну мушку улогу, а Јана Дмитровић добила је признање „Бора Атанасковић“ за изразиту глумачку даровитост.

Да сви буду „лепо обучени“, побринула се Весна Симовић, професор разредне наставе, да све буде „лепо нацртано и обојено“, побринула се Ивана Лазовић Вранешевић, професор ликовне културе, а да на сцени ништа не недостаје и не „клима“ – наш домар Коле.

Видео снимак представе: