Школске вести

Присуство баке и деке у животу деце је непроцењиво

Дечја недеља у ОШ „Десанка Максимовић“ је испуњена активностима, акцијама и садржајима у којима су главни протагонисти ученици. Циљеви које смо поставили себи и деци испуњени су – покренули смо програме и иницијативе које ће допринети побољшању положаја деце, промовисали стваралаштво, културу, игру, развијали солидарност према болесним, слабијим, старима,…

У периоду од 2. до 8. октобра настављена је дуга традиција обележавања Дечје недеље.

Гледали смо представу Лепотица и звер крушевачког позоришта.

Учествовали у спортским активностима, учили уз помоћ старијих другара, представљали занимања на маскенбалу.

Једна од најлепших активности у току недеље, чији је овогодишњи мото: Градимо мостове међу генерацијама ЗА РАДОСТ СВАКОГ ДЕТЕТА је приредба за баке и деке ученика I/2 и заједничко дружење уз слаткише из бакине кухиње. Баке и деке су важни у васпитању деце, а најбитнија је безусловна љубав коју им пружају. У знак захвалности што бдију над њима и што их доводе и одводе из школе , припремили смо приредбу за наше миле баке и деке. Надамо се да наше занимљиве песме, веселе игре чине радост, понос и срећу у топлим срцима наших најмилијих. Желели смо да смехом и оригиналним песмама наше дружење траје дуго. Пожелели смо да их служи здравље и да не пропусте нашу следећу приредбу.

Уз помоћ Центра за социјални рад и социјалног радника Снежане Станковић посетили смо бака Кринку Ковачевић у Немањиној улици, близу школе. Јако је била срећна када нас је видела и показала дозу задовољства. Деца ће тешко моћи да забораве осмех баке док су јој предавали пакет средстава за хигијену и колаче.

 

Ученици II/1 одељења уз помоћ Центра за социјални рад су своја прикупљена средства за хигијену однели баки Милици Браковић, која живи недалеко од школе. Деца су се од баке вратила задовољна , јер су је усрећили тога дана, не само поклонима, већ и дружењем и разговором са њом. Бака их је испратила са осмехом на лицу, и позивом да дођу поново.

Остала средства за хигијену прикупљена у току недеље од ученика млађих разредa предата су у Црвени крст.

Заједнички смо показали колико су нам ти мостови заиста важни. Градимо их и даље!

учитељицe I/2 и II/1 одељења: Гордана Урошевић и Мирјана Лазић