Школске вести

Светски Дан здраве хране и Дан хлеба 16. октобар

Дана 16. октобра 2015. године обележили смо светски Дан здраве хране и Дан хлеба.

Вредни ђаци наставнице Љубице Савић су направили пригодне едукативне паное на актуелну тему.

Сви су донели воће у школу, а марљива екипа добровољаца из шестог и осмог разреда је опрала, исецкала и аранжирала послужење. Био је ово занимљив изазов за креативце чије су воћне радове сви са пажњом посматрали.

Ученици петог разреда матичне школе под руководством наставнице српског језика Виолете Стевановић најавили су програм, спремили су и извели представу „Весело поврће“.

Ђаци старијих разреда су погледали кратак едукативни прилог из Ју тјуб серијала: „Изокренута учионица“ под називом „Хранљиве материје“.

Добровољци из наставног кадра зачинили су својим хлебним прилозима причу о здравој храни. После шестог часа и приче о здравој храни од хлеба од хељдиног брашна, проје и воћа није остала ни мрва.

Ученицима је посебно била занимљива демонстрација израде воћног шејка који је за крај на лицу места у блендеру направљен од донетог воћа и млека. Одрасли су разменили рецепте за хлебове, деца за воћне шејкове, а надамо се да су и родитељи осетили позитивне промене код куће, што је и био циљ данашње акције.

Виолета Стевановић