ВраћевшницаШколске вести

Светски Дан здраве хране и Дан хлеба 16. октобар у Враћевшници

Ученици осмог разреда у Враћевшници су у петак, 16-ог октобра, обележили Дан здраве хране.

За почетак, поставили смо натписе на улазна врата. На главном улазу смо се поздрављали са „Здраво! Здраво! Здраво!”, на споредном са „Здраво живо!”, а на излазу из школе са „Уздравље!”

Наше малене другаре из нижих разреда смо неколико дана раније замолили да се за овај дан маскирају у омиљену воћкицу или поврћкицу. Били су веома маштовити. Придружили су нам се и предшколци.

У холу смо направили и изложбу воћа и поврћа. Наша јестива поставка мамила је обиљем боја, мириса и укуса.

Направили смо и два постера, те и на тај начин промовисали здраву исхрану.

Пожелели смо и да свим ђацима и запосленима у школи поделимо беџеве. Одлучили смо да то симболично буде зелено срце.

Школа је, на нашу иницијативу, обезбедила да у петак сви ученици на улазу у школу добију по јабуку јер, познато је, „An apple a day keeps the doctor away!”

На великом одмору за ученике старијих разреда организовали смо пројекцију филма на енглеском језику, који је за тему имао управо значај здраве исхране.

Са ученицама петог разреда чак је и планом и програмом за петак била предвиђена ова наставна јединица из енглеског језика, па је тај час уместо у учионици одржан у холу, на нашем маленом штанду здравља.

И да напоменемо, сво воће и поврће је по завршетку наставе прослеђено нашој драгој куварици Љиљи у школску кухињу, тако да смо сигурни да нас у наредним данима очекује мноштво здравих оброка.

Шаљемо вам здрав поздрав из Враћевшнице!

Ученици осмог разреда и одељењски старешина, Сања Миљуш