Школске вести

Студијско путовање учитеља у Словенију 2017.

17 учитеља наше школе у организацији Друштва учитеља Горњи Милановац, у периоду од 19. до 23. јуна, било је на студијском путовању у Словенији .

Сарадња је остварена између учитељицa Гордане Урошевић и Драгице Менцингер. Изузетно гостопримство директорке Марије Валенчак, као и свих запослених, учинило је боравак у Основној школи „Ледина” веома пријатним и незаборавним. Основна школа „Ледина“ у Љубљани има дугу традицију, преко 150 година. Школа је деветоразредна, похађа је 400 ученика узраста од 6 до 15 година. Успешно комбинује сва три национална пројекта: УНЕСКО, еколошку и здраву школу. Учесници су у многим међународним пројектима и размени ученика. Имају веома богату културну активност.

После свечаног дочека, упознавања и разговора, уследио је обилазак учионица, кабинета, посматрање часова. Теме о којима се разговарало са колегама из Словеније биле су: планирање васпитно-образовног рада, организација и услови рада, педагошка документација. Професионална размена искустава праћена је одушевљењем и радошћу упознавања. Уследили су поклони са обе стране. Swisslion Takovo је обезбедио поклон-пакетиће за децу, а Музеј рудничко-таковског краја је даривао књиге. У будућности је договорена сарадња између Еко-школа.

Гордана Урошевић