УНЕСКО клуб

Трибина поводом обележавања Међународног дана толеранције

Пошто је ОШ „Десанка Максимовић“ члан УНЕСКО клуба који обележава у години значајне датуме, одлучено је да се обележи Међународни дан толеранције (16. новембар). Тим поводом уприличена је трибина на ову тему 18. новембра 2013. године.

Tрибини су, осим ученика и чланова колектива, присуствовали и представница чачанске Школске управе Слађана Мијатовић, секретар ЦК Горњи Милановац Томислав Марковић, Нада Вуксановић, освајач четири медаље у бацању диска и кугле на Параолимпијским играма, Тијана Ђукић, школски психолог, Драгана Милорадовић, школски педагог, професори и ученици осталих горњомилановачких образовних установа.

Овом трибином дат је допринос ширењу толеранције међу људима, нарочито међу ученицима, јер један број њих има додатну образовну подршку. Циљ је да се још више утиче на свест ђака о саосећању са онима који су различити од њих и да се ојача позиција деце са сметњама у развоју.

Аутори трибине биле су Весна Бајић, професор француског језика, и Весна Ацовић, професор историје, координатори рада УНЕСКО клуба ОШ “ Десанка Максимовић”. Као асистенти у реализацији трибине учествовали су и Емина Ђурић, професор српског језика и књижевности и Дарко Вранић, професор информатике.