Школске вести

Ускликнимо с љубављу светитељу Сави

„Ускликнимо с љубављу светитељу Сави“ – са поносом су у петак 27.1.2017. године певали ђаци у холу наше школе.

Светосавски програм почео је у 11 часова обраћањем директорке школе Емине Ђурић. Након тога у сарадњи са наставницом музичке културе Иваном Тодоровић хор је отворио приредбу, а у наставку програма наступили су и ученици који су са својим наставницима српског језика Виолетом Стевановић и Гораном Савићем припремили савремени драмски текст – „Свети Сава у нашој кући“ – ауторке Данијеле Ковачевић Микић.

Велики број ђака, наставника и родитеља су са одушевљењем пажљиво пратили програм, а наши млади глумци и учесници награђени су многобројним аплаузима који су им дали велику сатисфакцију за даљи рад и напредак. Програм је завршен хорским извођењем песме „Маријо Славна“, а након тога је приређено сечење славског колача и светосавки ручак.

Оно што смо сви тог дана схватили јесте да је Растко Немањић тај који је успео усмерити Србе у сваком погледу и поставио темеље њихове просвећености државности и вере. Због Светог Саве, који је осамосталио српску цркву, изграђивао српску државу на темељима образовања и духовне надградње, тај дан је био велика прилика да се подсетимо оних основних вредности на којима треба да почива једна заједница која тежи бољој будућности.

Фотографије са приредбе:

Видео снимак приредбе:

Виолета Стевановић