Екскурзије

Ученици ОШ „Десанка Максимовић” посетили Сајам књига

ОШ „Десанка Максимовић ” наставила је традицију организовања једнодневних излета ученика у Београд, са циљем посете Сајаму књига. Излет је организован и реализован у складу са Годишњим планом рада школе који обухвата и Годишњи план рада УНЕСКО клуба школе.

На излет је кренуло укупно 25 ученика шестог, седмог и осмог разреда, већина из матичне школе и неколико ученика из издвојеног одељења у Враћевшници. У пратњи ученика била је Весна Ацовић, наставник историје. Тог дана, 29. октобра 2022. године , наше прво и главно одредиште био је Сајам књига где су ученици имали прилику да неколико сати проведу разгледајући књиге и остали наставни материјал који ће им помоћи при учењу. Након посете Сајму књига упутили смо се ка цркви Светога Марка на Ташмајдану у којој су ученици имали прилику да сиђу у крипту цркве где се сахрањени краљ Александар Обреновић и краљица Драга, а, такође да чују историју изградње и осликавања цркве као и о значајним историјским догађајима који су се одиграли на том месту.

Поподневне сате ученици су провели у шетњи Кнез Михаловом улицом, после чега су се са наставницом упутили ка позоришту Атеље 212 где су гледали представу Арт.

Посебна драж овог излета је у томе што већина ученика никада раније није посетила Сајам књига па чак ни Београд, и према њиховим речима, ово је било једно велико и незаборавно искуство.

Испуњени су сви образовни и васпитни циљеви, самим тим што је акценат овог излета стављен на едукативне садржаје.

Успешна организација и реализација овог излета потврђује чињеницу да ће чланови УНЕСКО клуба наше школе у наредном периоду организовати бројне излете и активности.