Презентација летње научне школе у Петници

У септембру 2020. године два ученика осмог разреда наше школе, Мина Ивковић и Јован Кецовић похађали су Летњу научну школу у Петници. Своје искуство боравка и дружења у Петници пренели су својим школским другарима у понедељак 19. октобра у кабинету за информатику.

Овај Центар за рад са младим талентима је познат у нашој земљи и окружењу као место на коме се са талентованим ученицима ради на светском нивоу.

Мина и Јован су кроз илустроване презентације пуне фотографија које су употпунили својим утисцима дочарали присутним будућим кандидатима све природне лепоте и ресурсе којима Петница располаже.

Мина је присутнима дала и неколико врло корисних савета који би требало да их ослободе сваке евентуалне стрепње и дилеме пред одлуку да конкуришу за Летњу научну школу.

Надамо се да ће Минино и Јованово искуство подстаћи и остале заинтересоване ђаке да се опробају кроз рад и истраживања на терену и у најсавременијим лабораторијама Петнице.

Мина и Јован ће своје искуство и ресурсе Петнице презентовати и наставницима на предстојећем Наставничком већу.

 

Извештај урадила: Драгана Милорадовић, педагог

У Ђачком парламенту – Младен Михаиловић

У среду 16. септембра 2020. године у 14. 30 часова у шумарку иза матичне школе одржан је занимљив разговор Ђачког парламента са нашим учеником генерације 2007/2008. године Младеном Михаиловићем.

Кроз овај сусрет желели смо да утичемо на развој компетенција за учење, за комуникацију и сарадњу, за одговорно учешће у демократском друштву, за предузимљивост и оријентацију ка предузетништву.

Детаљан извештај можете погледати овде

Извештај са едукативног излета ђачког парламента у Београд у сарадњи са ОШ „Свети Сава“, Врачар

На едукативни излет 16. децембра 2019. године ишло је 17 ученика, Мирјана Миленковић и Виолета Стевановић Казаковић, наставнице српског језика и Драгана Милорадовић, педагог.

Излет је планиран у оквиру трогодишње активне сарадње са ОШ „Свети Сава“ из Београда. Ову сарадњу школа осмислиле су и планирале др Наташа Станић, професорка физике из ОШ „Свети Сава“ из Београда и Драгана Милорадовић, педагог.

Детаљан извештај можете погледати овде

Извештај са првоаприлске журке

Дана 01.04.2016. године, у фискултурној сали ОШ „Десанка Максимовић“, одржана је првоаприлска журка.

На журци су били присутни и ученици, као и наставници из других школа са градског подручја. Журка је трајала од 20 часова до 23 часа и 30 минута.

Да би све функционисало у најбољем реду, ученици су сами пустали музику, а техничку подршку нам је пружио Културни центар Горњи Милановац и Милош који је био заслужан за расвету. Журку су пропратиле бројне награде, које су извлачене на основу броја улазнице. Да би атмосфера била што боља, обезбеђена је пројекција слајдова из осамдесетих и деведесетих година.

Журку су организовали ученици Ђачког парламента и постоји муогућност да се у будућности одрже слична окупљања.

Немања Марковић

Посета Канцеларији за младе

У среду, 24. септембра 2014. године ученици, чланови ђачког Парламента ОШ “ Десанка Максимовић “ и ученици 7. разреда, који похађају грађанско васпитање, посетили су Канцеларију за младе Оопштине Горњи Милановац. Ученике, који су дошли у пратњи наставника Весне Ацовић, Ђура Церанића и педагога Миљане Лечић, примили су : Љиљана Тешић, Начелница за друштвене делатности и Марко Џелетовић кординатор рада Канцеларије за младе.

Ученици су упознати са тим да отварање Канцеларије за младе у Горњем Милановцу, и усвајање Локалног акционог плана за младе представља покушај да млади буду препознати као посебна друштвена група и, постану носиоци промена и развоја друштва. Ученици су, такође, сазнали да Канцеларија за младе има задатак да информише младе о догађајима у граду, да учествује у омладинским програмима, да развија еколошку свест, да ради на квалитетнијем трошењу слободног времена младих.

Домаћини су позвали ученике да дођу у Канцеларију за младе да изнесу своје идеје, или ако имају потребу за подршком што је прихваћено као добар предлог.

После разговора, гости и домаћини заједно су прошетали кроз зграду Општине како би се упознали са радом Оопштинске управе.