Еко ћоше

Учешће у акцији „Очистимо град и општину“

Традиционална акција „Очистимо град и општину“ спроведена је у суботу, 12. априла, а учешће, као и сваке године, узели су запослени и ученици наше школе. Овом приликом очишћено је школско двориште, околина школе као и улице: Милутина Тодоровића Жице, Нушићева, Немањина, Саве Ковачевића, Наталије Царевић, кнеза Александра Карађорђевића (од „Металца“ до „Плавог моста“).

Овом акцијом, поред прикупљања различитог отпада, вршена је и селекција, пре свега ПЕТ амбалаже и алуминијумских лименки. У пролећном чишћењу учествовало је око 60 ученика старијих разреда, као и запослени: Радмило Прокић, Горан Савић, Дарко Вранић, Слободан Аксентијевић, Емина Ђурић, Никола Арсенијевић, Сања Петровић, Марина Николић и Драгана Милорадовић. Леп и сунчан дан искористили су и помоћни радници који су офарбали гелендере на спољашњем, прилазном степеништу.

Овом акцијом, уз дружење, учинили смо амбијент у којем живимо чистијим и лепшим, такође утичући на подизање свести о значају чисте, здраве и уређење животне средине.